Εύβοια: Σάλος για την αποπλάνηση μαθήτριας από δάσκαλο στην Ερέτρια!

Η αποπλάνηση της μαθήτριας Γυμνασίου, έχει συνταράξει την Ερέτρια και την Εύβοια. Ανοίγουν κλειστά στόματα για τον δάσκαλο και την παράνομη σχέση με τη μαθήτρια…

Το “κουβάρι” της υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται πριν από λίγες μέρες όταν μία γυναίκα πήγε στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Χαλκίδας και κατέθεσε γραπτώς ότι δάσκαλος ετών 51, διατηρούσε ερωτική σχέση με ένα 14χρονο κορίτσι. Αμέσως δόθηκε εντολή και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά τον εκπαιδευτικό, για να διαπιστώσουν εάν η καταγγελία ευσταθεί.

Το βράδυ της Δευτέρας (06-07-2020), ο δάσκαλος φέρεται να συναντήθηκε με την μαθήτρια. Η σύλληψή του, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επ’ αυτοφώρω, όταν οι δυο τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του εκπαιδευτικού, την ώρα που ο δάσκαλος βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με το ανήλικο κορίτσι. Πρόκειται  για ένα απόμερο σημείο, που καλύπτεται από δέντρα και στο οποίο, οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι πηγαίνουν συχνά ζευγαράκια για να κρυφτούν από αδιάκριτα βλέμματα.

Ο δάσκαλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Χαλκίδας, όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί εντός της ημέρας. Κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Σημειώνεται ότι είναι έχει οικογένεια και ασχολείται με τα κοινά, με τον διευθυντή του σχολείου όπου εργάζεται ο 51χρονος να δηλώνει ότι πρόκειται για πρότυπο εκπαιδευτικού και ανθρώπου.

Η οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού, ενώ το κορίτσι αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ήδη, έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, στους αστυνομικούς και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Σάλος από τις υποθέσεις σε Ηλιούπολη και Ερέτρια

Για τις υποθέσεις των δύο καθηγητών σε Ερέτρια και Ηλιούπολη, οι οποίοι αποπλάνησαν 14χρονες μαθήτριές τους και την ανησυχία που έχει προκληθεί από τις νέες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για παιδική πορνογραφία μίλησαν στο Mega ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο καθηγητής ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής και ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Αναφερόμενος στις υποθέσεις των καθηγητών, ο κ. Ασκητής υποστήριξε πως δεν πρόκειται για νέα περιστατικά, «πάντα υπήρχαν θέματα μεταξύ καθηγητών και μαθητριών», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αυτό που είναι μεμπτό και ανήθικο είναι η στάση των καθηγητών που εμπλέκονται σε σεξουαλικές σχέσεις με τις τρυφερές αυτές ηλικίες καθότι οι έφηβοι είναι άτομα σεξουαλικά άπειρα και συναισθηματικά ανώριμα και δεν καταλαβαίνουν τους κινδύνους και την πρόκληση.

Παρά το γεγονός, ότι ως φαινόμενο των καιρών, η σεξουαλική συμπεριφορά και οι κοινωνίες είναι πλέον πιο ανοιχτές, ο καθηγητής δεν πρέπει να παρασύρεται από την προκλητικότητα που η εφηβεία έχει από τη φύση της, αλλά πρέπει να κρατά την ωριμότητά του και την ευθύνη της θέσης του.

Από την πλευρά του ο κ. Τσούκαλης, υποστήριξε πως αυτά τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα από αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πως «τα παιδιά στην τρυφερή αυτή ηλικία επηρεάζονται πολύ και δένονται αρρωστημένα». Παράλληλα, μια τέτοια υπόθεση θεωρείται «ταμπού» στην ελληνική κοινωνία, ως εκ τούτου δεν καταγγέλλεται λόγω φόβου στοχοποίησης ή στιγματισμού.

Η ανάρρωση έπειτα από μια τέτοια εμπειρία είναι πολύ δύσκολη για τα παιδιά, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη, καθώς δημιουργεί τραύμα που δύσκολα θεραπεύεται. Δημιουργεί προβλήματα στη σεξουαλική ωρίμανση, έλλειψη εμπιστοσύνης, καθώς επίσης και μια ιδιάζουσα αντίληψη για τις ερωτικές σχέσεις.

Αναφορικά με αυτούς που πράττουν την παιδοφιλία ή την παιδεραστία, έχουν παράδοξο σεξουαλικό προσανατολισμό προς την ηλικία, ο οποίος δεν αλλάζει εύκολα και τον οποίο η κοινωνία δεν αποδέχεται. Το προφίλ τέτοιων ανθρώπων χαρακτηρίζεται από ανώριμη προσωπικότητα, παθητική επιθετικότητα, αίσθημα κατωτερότητας και χαμηλή αυτοεκτίμηση, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη.

«Η κατηγορία των σεξουαλικών διαστροφών ή παρεκκλίσεων έχουν ως βάση τη διαταραχή της ανώριμης σύνδεσης της σεξουαλικής επαφής, υπάρχει εξάρτηση και φόβος της ενήλικης σεξουαλικότητας», υποστήριξε ο κ. Ασκητής. «Δύσκολα επέρχεται ισορροπία γιατί γκρεμίζεται η γονεϊκή σχέση, η στήριξη της αυτοπεποίθησης και η σωματική αναγνώριση», πρόσθεσε.

Σοκάρει η νέα υπόθεση αποπλάνησης νεαρής μαθήτριας από εκπαιδευτικό, ο οποίος φέρεται να είχε σχέση μαζί της από το Δημοτικό!

Σοκάρει η είδηση ότι συνελήφθη 51χρονος εκπαιδευτικός, έχοντας μέσα στο αυτοκίνητό του βραδινές ώρες ένα κορίτσι 15 μόλις ετών, με το οποίο φέρεται να είχε συνάψει ερωτική σχέση!

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (6/7) και η σύλληψη έγινε από την Ασφάλεια Χαλκίδας που παρακολουθούσε τον 51χρονο δάσκαλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Χαλκίδας, στην οποία ο εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε Δημοτικό Σχολείο της Ερέτριας, παρουσιαζόταν να διατηρεί σχέση με μαθήτρια του Γυμνασίου, σχέση που κρατούσε από τότε που την είχε μαθήτρια στο Δημοτικό!

Διετάχθη διερεύνηση της υπόθεσης, με το Τμήμα Ασφαλείας να φθάνει στη σύλληψη του 51χρονου με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου, ενώ εξετάζεται, μετά την ιατροδικαστική έκθεση και η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι φυσιολογικό να έχει σοκάρει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά ολόκληρη τη χώρα που μόλις προσπαθούσε να «χωνέψει» την περίπτωση του καθηγητή Φυσικής στην Ηλιούπολη που διατηρούσε σχέση με 14χρονη!

 

lamiareport

9 Ιουλίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης