Τσίπρας σε Γάλλους επιχειρηματίες: Επενδύστε παρά τη γραφειοκρατία και την υπερφορολόγηση

Συζήτηση είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρείας υδρογονανανθράκων TOTAL, ο οποίος επεσήμανε στον πρωθυπουργό τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις ελληνικές διαδικασίες για την προώθηση επενδύσεων.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται αρχικά να μίλησε για τα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κύπρο και το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει αποσαφηνίσει πως κανείς δεν θα του επιβάλει τι θα κάνει και πως το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε πως υπάρχει γραφειοκρατία και ότι ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε να περιμένουν. Από την TOTAL θα ανακοινωθεί ένα μεγάλο έργο για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε λίγο καιρό.

Τσίπρας: Δεν έχουμε μόνο γραφειοκρατία, έχουμε και οξύθυμους γείτονες

«Δεν έχουμε μόνο γραφειοκρατία, έχουμε και οξύθυμους γείτονες», φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «χρειάζεται προσοχή». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «υπήρξαν γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα τα ξεπεράσουμε και θα προχωρήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μέσα στην κλειστή συνεδρίαση με τον Εμανουέλ Μακρόν και τους επιχειρηματίες είπε κλείνοντας: «Η κυβέρνησή μου θα είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα, να ενθαρρύνει και να λύνει προβλήματα. Θα ήταν ψέμα να έλεγα πως από τη μια μέρα στην άλλη θα μπορούσαμε να νικήσουμε το τέρας της γραφειοκρατίας ή να επιλύσουμε τη φορολογική επιβάρυνση, καθώς είμαστε σε αυτό το  πλαίσιο λόγω δημοσιονομικής προσαρμογής».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «για τα δύσκολα είμαστε και στα δύσκολα τα καταφέρνουμε καλύτερα… Θα είμαι ευτυχής αν αυτή η επίσκεψη, πέρα από τα λόγια, επιφέρει και την αποφασιστικότητά σας να κάνετε το βήμα να επενδύσετε στην Ελλάδα. Το είπα και στην αρχή: δεν θα το μετανιώσετε».

Πηγή:  iefimerida.gr
8 Σεπτεμβρίου, 2017
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης