Τρίκαλα: Επιστρέφει ανανεωμένος ο Μύλος των Ξωτικών (3/12/21-6/1/22)- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, ο παλιός Μύλος Ματσόπουλου, αφού ξεκουράστηκε για ένα χρόνο, ανοίγει και φέτος την πόρτα του, στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, ζωντανεύοντας το Βασίλειο των Χριστουγέννων και τον Παραμυθόκοσμο.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι απόλυτα ασφαλής και θα είναι προσαρμοσμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα της περιόδου και εντελώς ευθυγραμμισμένη με την κλιματική αλλαγή.

Μια μαγική πολιτεία πασπαλισμένη με Χριστουγεννιάτικη χαρά και πρωτοχρονιάτικη αισιοδοξία, που μυρίζει μέλι και κανέλα, σας προσκαλεί να περιπλανηθείτε ανάμεσα σε ξωτικά, νεράιδες, Ιππότες, ονειρεμένα τοπία.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάτι διαφορετικό συμβαίνει μέσα στον Μύλο των Ξωτικών, που θα συνδυάσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. 

Ο θρύλος του Iππότη των Χριστουγέννων

Το θέμα του 10ου κατά σειρά Μύλου των Ξωτικών θα είναι «Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων» και συνίσταται σε 4 ιππότες στοιχείων της φύσης: ανακύκλωσης, νερού, δάσους και ενέργειας, Οι ιππότες θα στέκονται στην κυκλικής κατασκευής φετινή διοργάνωση, παραπέμποντας στην κυκλική οικονομία, στα οργανικά απορρίμματα, στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως το περιέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου  στο θέατρο «Μηχανουργείο» του μύλου Ματσόπουλου): «Οι Ιππότες των Χριστουγέννων θα δώσουν χαρά και θα προστατεύουν περιβάλλον». Διότι «μέσα στη μαυρίλα της εποχής, μας λείπει η χαρά. Λείπει από την τοπική κοινωνία, λείπει από τις παιδικές ψυχές». Οπότε με τη φετινή διοργάνωση γεννιέται «η ελπίδα για να βρούμε ξανά ρυθμούς» για να μπορούν τα παιδιά «να ξαναζήσουν το όμορφο αυτό παραμύθι».
Και το φετινό μήνυμα είναι μήνυμα που πρέπει να ακουστεί τώρα, μετά τις πυρκαγιές: να ξαναφέρουμε πίσω τις ζωές μας να «ξαναφέρουμε» πίσω το περιβάλλον.

Φέτος στο παραμυθένιο κάστρο του Αη Βασίλη εμφανίστηκαν Ιππότες από μια άλλη εποχή, καλοκάρδοι, ευγενικοί και ειρηνικοί θα συντροφεύουν τους επισκέπτες του Μύλου και θα αφηγηθούν ανθρώπινες, συγκινητικές ιστορίες.

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας για αυτή την χριστουγεννιάτικη απόδραση, είναι ζεστά ρούχα, πολύ καλή διάθεση, κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, όρεξη για χαμόγελα και για όμορφες εμπειρίες που θα γίνουν αγαπημένες αναμνήσεις.
Ο χώρος προσφέρεται για πολύ διασκέδαση με δωρεάν δράσεις αλλά και εκδηλώσεις, που διαρκούν όλο το διάστημα της λειτουργίας του.

Οι δράσεις που μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν μαζί με τους φίλους, την οικογένειά σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στον Μύλο των Ξωτικών είναι:

  • Επίσκεψη στο κάστρο του Αη Βασίλη όπου στέκει αγέρωχος ο Καλόκαρδος Πορφυρός Ιππότης, στο κάστρο της Αγάπης και μας μαθαίνει για την αλληλεγγύη, την αγάπη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο
  • Το πλωτό Φρούριο του Νερού όπου βρίσκεται η πηγή της ζωής και την φυλάσσει ο κομψός και δροσερός Κυανός Ιππότης
  • Στο καταπράσινο Φρούριο της Φύσης του Σμαραγδένιου Ιππότη γεμάτο μυρωδιές και γνώσεις του οικοσυστήματος και του φυσικού περιβάλλοντος
  • Ο Χρυσαφένιος Ιππότης σας περιμένει στο Φρούριο της Ενέργειας, ένα χώρο φιλικό προς το περιβάλλον που μας μαθαίνει για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
  • Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών από όπου θα στείλετε γράμματα στο πραγματικό Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη
  • Το Σπίτι του Αη Βασίλη, στο πιο ονειρεμένο σημείο του πάρκου, όπου η μεγάλη του αγκαλιά περιμένει τους χιλιάδες επισκέπτες, ενώ νεράιδες, ιππότες και ξωτικά σας υποδέχονται στην είσοδό του
  • Το Κάστρο των Ιπποτών της Playmobil που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους αφού ζωντανεύει τα αγαπημένα μας παιδικά όνειρα και….

κάπου ανάμεσα στο παραμυθένιο δάσος θα βρεθείτε στο Πηγάδι των Ευχών που μπορείτε μυστικά να του πείτε την ευχή σας. Και μην ξαφνιαστείτε…..ίσως σας απαντήσει!

Το ταξίδι συνεχίζεται και, 6 ακόμη δραστηριότητες που ετοίμασαν τα Ξωτικά σας περιμένουν στο Μύλο για να ζήσετε το δικό σας παραμύθι:
-Χριστουγεννιάτικο Fun Park
-Το παγοδρόμιο των ξωτικών
-Χριστουγεννιάτικη Αγορά
-Η Γλυκιά Αγορά
-Το Candy Express
-Η Αγορά Μανιταριών
-Μέρες παραμυθιού 2021 και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μύλου των Ξωτικών 2021-2022.

Ο Μύλος των Ξωτικών λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 έως την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022.

Πρόσβαση:
Η πρόσβαση γίνεται οδικώς από την Εθνική οδό και τις επαρχιακές οδούς.
Αν επιλέξετε να μετακινηθείτε με το αυτοκίνητό σας ο Μύλος των Ξωτικών διαθέτει ελεύθερο πάρκινγκ 15 στρεμμάτων.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τρενάκι ή το αστικό λεωφορείο που εξυπηρετεί.

Αναλυτικές οδηγίες για το πως θα φτάσετε στον Μύλο εδώ:

thessalonikiguide.gr

2 Δεκεμβρίου, 2021

Leave a Reply

Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης