Το Curiosity εντόπισε μούμια και ένα πιστόλι στον πλανήτη Άρη

1a1Οι κυνηγοί εξωγήινων δεν παραιτούνται και … συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία ή αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής ή κάποιου αρχαίου εξωγήινου πολιτισμού στον πλανήτη Άρη.

 

Αυτή τη φορά το Mars Curiosity Rover έρχεται να διεγείρει την φαντασία μας. Στην φωτογραφία αποτυπώνονται αρκετές πέτρες, αλλά μία από αυτές φαίνεται να μοιάζει με αιγυπτιακή σαρκοφάγοΗ ΝΑSA κάθε τόσο δημοσιεύει φωτογραφίες από την επιφάνεια του «κόκκινου» πλανήτη και σχεδόν αμέσως υπάρχουν αυτοί που εντοπίζουν, πυραμίδες, κρυμμένα πρόσωπα, αγάλματα, μυστήρια ζώα, ακόμη και το Θεό.

Αυτή τη φορά οι «ερευνητές» προέβησαν σε μια νέα «αποκάλυψη». Εντόπισαν μια σαρκοφάγο!

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποιον βράχο που η φαντασία και η αυθυποβολή το μετατρέπει σε κάτι που μοιάζει με αιγυπτιακή σαρκοφάγο.

«Κάτι καταπληκτικό εντόπισε το Curiosity (το ρομποτικό όχημα – ρόβερ της NASA) στον Άρη» αναφέρει ο Mister Enigma στο YouTube.

Όπως εξηγεί, κάνοντας ζουμ στην εικόνα αυτό που βλέπει κανείς είναι κάποιου είδους σαρκοφάγο πεσμένη στην πλαγιά ενός λόφου. Μάλιστα το πάει πιο μακρυά υποστηρίζοντας πως το σημείο πρέπει να είναι χώρος ταφής και με μια πιο προσεκτική ματιά βλέπει κανείς δύο πρόσωπα σκαλισμένα στο βράχο που κοιτούν προς της σαρκοφάγο.

Ο Mister Enigma παραδέχεται ότι έχει επέμβει ψηφιακά στις εικόνες όχι για να αλλάξει αυτό που φαίνεται αλλά για το τονίσει.

Ωστόσο άλλοι που είδαν το βίντεο τον κατηγορούν ότι βλέπει τα πράγματα λάθος.

Ο Mr. Warning (ο κύριος προειδοποίηση) στην ιστοσελίδα του υποστηρίζει ότι δεν είναι σαρκοφάγος αλλά ένα πεσμένο άγαλμα. Οι δημοσιεύσεις σε ανάλογους ιστότοπους δίνουν και παίρνουν.

Όμως η NASA δεν έχει προβεί σε κάποια διάψευση. Βέβαια το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν διευκρινίζοντας πως πρόκειται για βράχους ή κρατήρες με διάφορα σχήματα και δεν υπάρχει καμία σχέση με αρχαίους εξωγήινους πολιτισμούς.

Πέρυσι ο Guy Webster, ο εκπρόσωπος Τύπου της NASA είχε εκφράσει το θαυμασμό του για το γεγονός ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος εξάπτουν τη φαντασία των πολιτών.

Από την άλλη επιστήμονες σχολιάζουν πως πρόκειται για κλασική περίπτωση παρειδωλίας, δηλαδή το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο.

Παραδείγματα παρειδωλίας είναι η αναγνώριση προσώπων στα σύννεφα ή στην επιφάνεια της Σελήνης, ή σε άλλα τυχαία αντικείμενα και μέρη. Συχνά αναφέρονται παραδείγματα παρειδωλίας θρησκευτικών ερεθισμάτων.

 

Πιστόλι στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη

1a1Αυτή τη φορά το Opportunity Rover της NASA έρχεται να διεγείρει την φαντασία μας με ένα νέο εύρημα που ανακάλυψε στον πλανήτη Άρη και μοιάζει εκπληκτικά με ένα πιστόλι.

Το περίεργο αντικείμενο εντοπίστηκε ανάμεσα στο όρος Edgecumbe και Wdowiak Ridge και μερικοί οπαδοί των UFO πιστεύουν ότι είναι μία απόδειξη της εξωγήινης τεχνολογίαςΟι εικόνες λήφθηκαν από Opportunity Rover της NASA το 2014 και δεν έχουν τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Το κοσμικό όπλο επισημάνθηκε για πρώτη φορά από το κανάλι του YouTube (Streetcap1) ο οποίος το αποκάλυψε και το μοιράστηκε με άλλους σε ένα online βίντεο.

Σε αντίθεση με άλλους που έχουν εντοπίσει κρυμμένα αντικείμενα στον πλανήτη Άρη στο παρελθόν, ο Streetcap1 δεν προσφέρει καμία λεπτομερή αφήγηση σχετικά με το εύρημά του.

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποιον βράχο που η φαντασία και η αυθυποβολή το μετατρέπει σε κάτι που μοιάζει με ένα πιστόλι.

 

apocalypsejohn.com

20 Φεβρουαρίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης