Το συγκλονιστικό βίντεο του Reuters για τη σιωπηλή Θεσσαλονίκη

Μέσα στη σιωπή η ελληνική πόλη θάβει τους νεκρούς του κορoνοϊού, αναφέρει το έγκριτο πρακτορείο

«Οι αρχές στη Θεσσαλονίκη έσκαψαν δεκάδες τάφους για τα θύματα του COVID-19 μετά από απότομη αύξηση του αριθμού των θανάτων», αναφέρει το έγκριτο πρακτορείο Reuters παρουσιάζοντας ένα βίντεο «γροθιά στο στομάχι».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, «Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη περίπου του ενός εκατομμυρίου όπου και εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού πανελλαδικά τον περασμένο Φεβρουάριο, χτυπήθηκε σκληρά κατά το δεύτερο κύμα του ιού».

«Δεν υπήρξαν πολλά περιστατικά (σ.σ. ταφών) στο πρώτο lockdown (…) Αυτές τις μέρες είναι καθημερινά», δηλώνει στο Reuters ο πάροχος υπηρεσιών κηδείας Σταύρος Χατζηβαρίτης.

«Έχουμε περίπου πέντε με οκτώ κηδείες, σχεδόν καθημερινά», συμπληρώνει ενώ το Reuters καταγράφει πως έχουν ανοιχτεί πολύ νέοι τάφοι στα κοιμητήρια της πόλης.

«Η σιωπή στο νεκροταφείο σπάει μονάχα από την απαλή ψαλμωδία του ορθόδοξου Ιερέα ή από την βροχή φτυαρισμένης γης που χτυπάει το φέρετρο, τυλιγμένο σε πλαστικό. Υπάρχουν λουλούδια, αλλά οι θρηνόντες συγγενείς πρέπει να είναι ελάχιστοι (σ.σ. όπως επιβάλουν τα μέτρα) και με αποστάσεις. «Στον αγαπημένο μου», γράφει ένα στεφάνι», καταλήγει το δραματικό ρεπορτάζ του Reuters.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

typosthes
5 Δεκεμβρίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης