Το μενού σήμερα περιλαμβάνει συκωτάκια με ρύζι και για επιδόρπιο κουλουράκια με σοκολάτα συνοδευτικά με τον καφέ μας
Υλικά
1 κιλό συκώτι
1 κούπα ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
500γρ. αρωματικό ρύζι (όπως basmati ή ρύζι με κρόκο Κοζάνης)
Εκτέλεση
1. Ετοιμάστε το ρύζι όπως αναγράφετε στις οδηγίες στο πίσω μέρος του πακέτου.
2. Κόβετε το συκώτι σε μικρά κομμάτια και το πλένετε καλά. Βάζετε το λάδι σε μία κατσαρόλα να κάψει. Σε μία πιατέλα βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Βουτάτε τα συκωτάκια στο μείγμα με το αλεύρι και στη συνέχεια να βάζετε στο λάδι.
3. Τα ψήνετε καλά και τα αφαιρείτε. Σερβίρετε τα συκωτάκια με το ρύζι. Βάζετε το ξύδι στο λάδι που τηγανίσατε τα συκωτάκια, ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα τα συκωτάκια και το ρύζι.
ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Κουλουράκια βανίλιας με σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ βούτυρο
1 πακέτο φαρίνα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
5 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες σε σκόνη
Για την επικάλυψη:
300γρ κουβερτούρα
χρωματιστή τρούφα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Λιώνουμε την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί. Βάζουμε τα κουλουράκια μας πάνω σε μια σχάρα και τα περιχύνουμε.Πασπαλίζουμε τέλος με την χρωματιστή τρούφα και τα απολαμβάνουμε.