ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Ριζότο με θαλασσινά

1Α4Υλικά

150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

150 γρ. καλαμαράκια ροδέλες

150 γρ. χταπόδι κομμένο

2 φλιτζάνια ρύζι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φρέσκες ντομάτες

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

1 κρεμμύδι

Αλάτι-πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βαθύ ρίχνετε το λάδι και το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε όλα τα θαλασσινά και τα αφήνετε να σοταριστούν για αρκετή ώρα, όχι όμως σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσουν να παίρνουν βράση, ρίχνετε τις φρέσκιες τομάτες που έχετε κόψει σε κύβους και τον χυμό τομάτας και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα τα υλικά και ύστερα ρίχνετε το ρύζι. Ανακατεύετε συχνά. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και όταν πλέον το ρύζι έχει γίνει, σβήνετε τη φωτιά.

Καλή σας όρεξη!!
8 Μαρτίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης