ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Λαχανόρυζο

1αΥΛΙΚΑ:

1  λάχανο χονδροκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 καρότα κομμένα σε ψιλές ροδέλες

1 κ. σ.  ψιλοκομμένο δυόσμο

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 φλυτζάνι λάδι

1 φλυτζάνι ρύζι  (κίτρινο)

Αλάτι ,  πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τα καρότα. Ρίχνουμε το λάχανο, τ0 ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και 3 φλυτζάνια νερό. Αφού μισοβράσει το λάχανο, ρίχνουμε το ρύζι. Όταν μισοβράσει το ρύζι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να τραβήξει όλο το νερό, πριν το σερβίρουμε.

Το λαχανόρυζο συνοδεύεται θαυμάσια με φέτα όταν δεν είναι περίοδος νηστείας.

 

Καλή σας όρεξη!!

 

 

23 Μαρτίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης