ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Γίγαντες φούρνου

1α1ΥΛΙΚΑ:

500γρ. φασόλια γίγαντες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε νερό

μαΐντανό και σέλινο ψιλοκομμένο

αλάτι , πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το πρώτο νερό. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο, τον μαιντανό,το σέλινο και αφήνουμε να βράσουν λίγο.
Επειτα προσθέτουμε το ντοματοπελτέ, αφήνουμε πάλι να πάρει μια βράση, και τέλος το ελαιόλαδο, το αλάτοπίπερο.Ανακατεύουµε και βάζουµε ακόµα 1 φλιτζάνι νερό. Βράζουµε τη σάλτσα περίπου 20 λεπτά.

Βάζουµε τους γίγαντες σε ένα ταψί και ρίχνουµε από πάνω τη σάλτσα.

Τους ψήνουµε για 30-40 λεπτά στους 180 βαθµούς.

 

Καλή σας όρεξη!!

 

9 Μαρτίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης