Σκληρό Lockdown στην Aχαΐα και Εύβοια: Ποια μέτρα ισχύουν

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, τίθεται από αύριο ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (και όλοι οι Δήμοι της), που έχει 732 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν 206.

Αυτά είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Όμως διευκρίνισε, αυτό σημαίνει για την Αχαΐα “ότι είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με εξαίρεση τα σχολεία ειδικής αγωγής. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί”

“Θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να επισημάνουμε την ανάγκη όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα, και ακόμα περισσότερο στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση που έχει συσσωρευθεί μετά από τόσους μήνες προσπάθειας και η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί ίσως το μεγαλύτερό μας αντίπαλο. Είναι όμως απαραίτητο να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Που δεν είναι άλλος από το να διασφαλίσουμε ότι εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα είμαστε υγιείς, μέχρι να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την πανδημία” κατέληξε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Σε ολικό lockdown μπαίνει από αύριο Σαββάτο 13 Φεβρουαρίου η Εύβοια όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση της Παρασκευής από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας μπαίνει στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου καθώς μετρά 501 ενεργά κρούσματα αυτή την στιγμή ενώ στις 30 Ιανουαρίου είχε 256.

Πλέον και στην Εύβοια είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Ακόμη αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Τέλος απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι τις 05.00 το πρωί.

12 Φεβρουαρίου, 2021
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης