Πύργος: Ψάχνουν νεκρό για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ – Το ξέσπασμα του γιου του που άνοιξε το φάκελο της εφορίας!

Εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ ύψους 345 ευρώ σε… νεκρό που έχει πεθάνει από τον Μάρτιο του 2006 έβγαλε η Εφορία πριν από μερικές ημέρες, κάτι που δείχνει ότι το TAXISNET και γενικότερα στο σύστημα μηχανοργάνωσης έχει πολύ δρόμο ακόμα για να εκσυγχρονιστεί. Όπως τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο 58χρονος γιος του θανόντος, ο οποίος και παρέλαβε το σχετικό έγγραφο, δεν είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι και πριν από μερικά χρόνια είχε λάβει ανάλογο έγγραφο. 

«Πριν από μερικά χρόνια είχα πάρει χαρτί με τέλη κυκλοφορίας στο όνομα του πατέρα μου,  ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή από τις 6 Μαρτίου του 2006. Πήγα τότε στην Εφορία και ενημέρωσα, αλλά τώρα βλέπω ότι πάλι γίνεται το ίδιο. Μας ζητάνε που μας ζητάνε διαρκώς φόρους, τουλάχιστον ας ελέγξουν τα δεδομένα και να μην ψάχνουν λεφτά εκεί που δεν υπάρχουν», δήλωσε ενοχλημένος αλλά και λίγη δόση χιούμορ ο 58χρονος από τον Πύργο, προσθέτοντας ότι τέτοιες καταστάσεις είναι για γέλια και για κλάματα μαζί.

Το λάθος του ΙΚΑ στο Ηράκλειο

Το ΙΚΑ ζητά από δύο βασανισμένους γονείς να επιστρέψουν 14.500 ευρώ για λάθος όμως που διέπραξε η υπηρεσία. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν τους φθάνει το πένθος τους για το χαμό του παιδιού τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον παραλογισμό του κράτους, το οποίο τους λέει ευθέως: κάναμε λάθος αλλά θα πληρώσετε εσείς, ανεξάρτητα από το ποιος φταίει.

Ο Σπύρος Κατσάφαρος από τις Πατέλλες Ηρακλείου απεβίωσε στις 2 Φεβρουαρίου του 2016. Για κάποια χρόνια μέχρι και που «έφυγε» από τη ζωή του χορηγούνταν ένα ποσό ως εξωϊδρυματικό επίδομα που δίνεται σε τετραπληγικούς ή παραπληγικούς. Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου κοινοποιήθηκε στους γονείς και στα αδέλφια του έγγραφο με το οποίο καλούνται να επιστρέψουν στο ΙΚΑ το ποσό των 14.481,55 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της σχετικής απόφασης: «εκ παραδρομής, κατά την αναγγελία της σύνταξης του στη Μηχανοργάνωση εδόθη εξωιδρυματικό επίδομα με ποσό ίσο με το 20πλασιο αντί του ορθού 10πλασιο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη όπως ισχύει κάθε φορά».

Ξεκαθαρίζεται μάλιστα ότι η απαίτηση αυτή είναι και νόμιμη καθώς σύμφωνα με το άρθρο 103 του Ν. 4387/2016 από 13/5/2016 κάθε παροχή που έχει καταβληθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αχρεώστητα, επιστρέφεται ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του λαβόντος και αναζητείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ». Για την οικογένεια η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα «χαστούκι» καθώς πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους, οι οποίοι παλεύουν να ζήσουν με μία πενιχρή σύνταξη.

Πηγή: patrisnews.com

25 Σεπτεμβρίου, 2017
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης