ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλάζει επίπεδο lockdown η Θεσσαλονίκη –Έρχονται νέα μέτρα -Lockdown σε Αρκαδία και Ναύπλιο με εντολή Χαρδαλιά

Αναθεώρηση επιπέδου επιτήρησης στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή

Αναθεώρηση του επιπέδου επιτήρησης στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ-3, η Θεσσαλονίκη εμφανίζει ανοδική πορεία των κρουσμάτων κατά 30% στο Δήμο Θεσσαλονίκης και κατά 17% στο πολεοδομικό συγκρότημα και έτσι η πόλη θα αλλάξει επίπεδο lockdown μετά την Παρασκευή, όταν και θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η αύξηση στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να αγνοηθεί, ειδικά στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν και μεταλλάξεις.

Για τους αριθμούς των κρουσμάτων που εμφανίζονται αυξημένοι ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι τα νούμερα θα καμφθούν μετά από δύο εβδομάδες από την επιβολή των μέτρων.

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως μετά την Παρασκευή η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει επίπεδο, με νέα μέτρα, ωστόσο, υποστήριξε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το Σαββατοκύριακο επιβαρύνει πολύ ψυχολογικά τον κόσμο, δίχως κάποιο πραγματικό αποτύπωμα στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Σε σκληρό lockdown μπαίνει η Αρκαδία από τις έξι το πρωί. Ένα βήμα πριν γίνει… Αρκαδία είναι και το Ναύπλιο αφού μπήκε σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Σε καθεστώς ολικού lockdown μπαίνει η περιφέρεια Αρκαδίας ενώ σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου μπαίνει ο δήμος Ναυπλιέων.

Όπως ανακοινώθηκε από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας μετά από έκτακτη σύσκεψη για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, η μεν ΠΕ Αρκαδίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο δε Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00.

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

newsit

24 Φεβρουαρίου, 2021
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης