Παρασκευής: Πρόβλεψη – σοκ για 2.500 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

«Εάν συνεχιστεί η αύξηση που βλέπουμε αυτές τις ημέρες, τότε την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε 2.500 κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η έξαρση «ίσως να είναι μεγαλύτερη από εκείνη που είδαμε στη Βόρεια Ελλάδα τον Νοέμβριο».

Εξηγώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 την ανησυχία των ειδικών από τα κρούσματα των τελευταίων ημερών ο κ. Παρασκευής είπε ότι «το σύστημα υγείας δεν έχει αποσυμφορηθεί και επίσης έχουμε μία λογική κόπωση της κοινωνίας που το βλέπουμε στο ότι η τήρηση των μέτρων γίνεται σε διαφορετικό βαθμό».

Ερωτηθείς για την αιτία της αύξησης των κρουσμάτων απάντησε ότι «καμία δραστηριότητα δεν συμβάλει από μόνη της, όλες σε συνδυασμό επηρεάζουν, όλα λίγο ως πολύ επιβαρύνουν τη μετάδοση».

Αναφερόμενος ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς τόνισε ότι όπως και άλλες δραστηριότητες συμβάλλουν, αλλά δεν είναι το κύριο πρόβλημα αυτό, επικαλούμενος ότι έχουμε έξαρση και σε περιοχές μη αστικές που δεν έχουν ζήτημα με τα ΜΜΜ.

ΘΕΜΑ 104,6

 

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς υπογράμμισε ότι «η καθυστέρηση των εμβολίων επηρεάζει, καθώς αν είχαμε ήδη ένα εκατομμύριο ανθρώπων εμβολιασμένων ή και την πλειονότητα των πολιτών το επόμενο δίμηνο, η δυνατότητα διαχείρισης της πανδημίας θα ήταν διαφορετική».

Συνέδεσε δε ευθέως το πώς θα είναι τα πράγματα το Πάσχα και πώς θα γιορτάσουν οι Έλληνες εκείνες τις ημέρες, με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος: «Το Πάσχα θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα έχουν εμβολιαστεί» επισήμανε χαρακτηριστικά.

4 Φεβρουαρίου, 2021
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης