Πέλλα: 68χρονη πέθανε λίγες ώρες μετά το εμβόλιο της Pfizer -Χανιά: 59χρονος με εμβολή μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca

Μια 68χρονη γυναίκα στην Πέλλα πέθανε λίγες ώρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer με την οικογένειά της να έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Όπως αναφέρει το Mega η 68χρονη έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 14 Απριλίου και στις 4 Μαΐου τη δεύτερη, αλλά μετά από λίγες ώρες  άρχισε να νιώθει ζαλάδες και είχε εμετούς, εμφανίζοντας παράλληλα παράλυση στα χέρια και στα πόδια.

Αμεσα μεταφέρθηκε από τα παιδιά της στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε βγήκαν καθαρές.

Οι συγγενείς της υποστηρίζουν πως οι γιατροί την καθησύχασαν ότι τα συμπτώματα που είχε ήταν παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και της έδωσαν εξιτήριο.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα μετά από λίγες ώρες ανέβασε πάλι πυρετό και πριν φτάσει στο νοσοκομείο είχε χάσει τις αισθήσεις της. Οι γιατροί την διασωλήνωσαν στη ΜΕΘ, αλλά μετά από μισή ώρα πέθανε.

Όπως αναφέρει η οικογένειά της η 68χρονη δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται από την Παρασκευή 30 Απριλίου, ασθενής, μετά από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, πρόκειται για έναν 59χρονο μουσικό και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο μοναδικός μέχρι τώρα στην Κρήτη που βρέθηκε να περνάει μία απίστευτη περιπέτεια με την υγεία του, λίγες μέρες αφού έκανε τη πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Τότε (22 Απριλίου), ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα του 59χρονου κατοίκου Χανίων.

“Ο γιατρός μετά την αξονική είπε πως είμαι ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο”

“Το πρώτο 24ωρο των συμπτωμάτων ένιωθα έντονο πόνο στο μπράτσο και λαχάνιασμα. Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι για τον πόνο ευθύνεται το εμβόλιο. Το 2ο βράδυ ο έντονος πόνος συνεχίστηκε και απλώθηκε στα πλευρά, έτσι αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο” είπε ο 59χρονος και συνέχισε “μόλις έκανα αξονική, ο γιατρός είπε πως είμαι ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο, όχι μόνο υπήρχε θρόμβος, αλλά η αξονική έδειξε και πνευμονική εμβολή.

“Αμέσως διασωληνώθηκα στην Εντατική του Νοσοκομείου Χανίων”

Όπως αναφέρει, την Μεγάλη Παρασκευή διασωληνώθηκε στην στεφανιαία του Νοσοκομείου και χορηγήθηκαν αμέσως αντιπηκτικά. Ευτυχώς το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αμέσως. Τώρα, διερευνάται από τους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων μαζί με τους λοιμωξιολόγους στην Αθήνα, αν φταίει το εμβόλιο. Αν και, όπως τονίζει, δεν γίνεται να αποκτά κάποιος θρόμβωση στο αίμα, να πηγαίνει στον πνεύμονα και να παθαίνει μάλιστα πνευμονική εμβολή μέσα σε μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό”

“Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, σε καμία περίπτωση. Γι αυτό το έκανα. Ακόμη πιστεύω ότι αν δεν πρόκειται για σύμπτωση, πιθανόν να φταίει το εμβόλιο” είπε.

“Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και περιμένω να δουν οι γιατροί αν υπήρχε ήδη η θρομβοφιλία, κάτι που ακόμα διερευνάται. Το τρίπλεξ πάντως ήταν καθαρό. Αν οι εξετάσεις βγουν ότι είμαι υγιής από παντού τότε θα φταίει το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, της AstraZeneca.” τόνισε.

Τρόμαξα πολύ, όταν μου είπαν πνευμονική εμβολή

Η κατάστασή του σύμφωνα με τους γιατρούς, βαίνει καλώς. Ωστόσο ο ίδιος νιώθει ακόμα μία ενόχληση σε βαθιά αναπνοή.

Το γεγονός πάντως ότι είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση είναι κάτι που, όπως λέει ο ίδιος, τον έσωσε: “Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την υγεία μου πριν από αυτό. Τρόμαξα πολύ, όταν μου είπαν πνευμονική εμβολή. Δεν το περίμενα… ήταν τεράστια η περιπέτεια” τόνισε ο 59χρονος καλλιτέχνης.

Ο 59χρονος μουσικός που έκανε τον εμβολιασμό του στις 22 Απριλίου και ανέφερε: «Αισθανόμουν έντονο πόνο στο χέρι που έκανα το εμβόλιο για τρεις μέρες. Αφου πέρασε αυτός ο πόνος άρχισα να πονάω πολύ στα πλευρά. Νόμιζα ότι θα ήταν κάποια πλευρίτιδα. Δεν υποχωρούσε όμως ο πόνος και πήγα στο νοσοκομείο να δούμε τι γίνεται. Είχα και πρόβλημα στην αναπνοή μου. Οταν μπήκα στο νοσοκομείο μου έκαναν εξετάσεις, αλλά δεν έβρισκαν τίποτα. Τελικά μου έκαναν αξονική και διαπίστωσαν την πνευμονική εμβολή. Ξέρετε τι σημαίνει πνευμονική εμβολή. Δεν οξυγονώνονται οι πνεύμονες, φράζεται η αρτηρία των πνευμόνων και τελειώνεις. Μόλις το μαθαίνω τρελάθηκα, με έβαλαν αμέσως στην εντατική και μου έδωσαν αντιπηκτικά φάρμακα. Ευτυχώς ήταν ελαφρά μορφής και ίσως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι αθλούμαι».

Οπως ανέφερε δεν έχει κάποιο υποκείμενοι νόσημα, αλλά μόνο μια ελαφρά υπέρταση για χρόνια. «Οι γιατροί μου είπαν να κάνουμε όλες τις εξετάσεις μήπως υπάρχει κάποιο νόσημα που δεν γνωρίζω».

Ο 59χρονος δεν ξέρει ακόμα αν το εμβόλιο ευθύνεται για το πρόβλημα που εμφάνισε, καθώς δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των ελέγχων για θρομβοφιλία. Όμως όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις που έκανε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ήταν καθαρές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

10 Μαΐου, 2021
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης