Ο Μακρόν στην Αθήνα: Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου

Τον Γάλλο πρόεδρο υποδέχτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος – Κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη – Στο Ελ. Βενιζέλος τον υποδέχτηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος – Το προεδρικό αεροσκάφος συνόδευαν δυο Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας

Στην Ηρώδου Αττικού και στο Προεδρικό Μέγαρο, υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία (Σίσσυ), το γαλλικό προεδρικό ζεύγος.

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί παρασημοφόρηση του κ. Μακρόν από τον κ. Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος. Θα ακολουθήσουν σύντομες δηλώσεις των δύο προέδρων και κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έφτασε με το προεδρικό αεροσκάφος στο Ελ. Βενιζέλος στις 12.43, περίπου 15 λεπτά πριν την προγραμματισμένη άφιξη.

Η Αθήνα υποδέχεται τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και η επίσκεψη αυτή θεωρείται ιστορική αφού σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την Ελλάδα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδεύεται από την σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία θα ακολουθήσει δικό της πρόγραμμα μαζί με την σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στους 40 επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα.

«Μήνυμα εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή». Επισημαίνει ότι η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν παρόμοια οράματα και στρατηγικά συμφέροντα.

Υπογραμμίζει τις προοπτικές που υπάρχουν για εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, λέγοντας ότι η Γαλλία επιθυμεί την οικοδόμηση μιας σχέσης άμυνας που να προσφέρει στην Ελλάδα τα απαραίτητα μέσα για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα συνοδεύει την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας στην επίσκεψή της στον αρχαιολογικό χώρο

Την χαρά της που βρίσκεται στην Αθήνα εξέφρασε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριτζίτ Μακρόν.

Η κυρία Μακρόν έφτασε στον αρχαιολογικό χώρο λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα συνοδευόμενη από την σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα.

«Είναι η πρώτη μας επίσκεψη στην Ελλάδα κι αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην Αθήνα», είπε η κυρία Μακρόν. Μάλιστα ακολούθως έδωσε το λόγο στην κυρία Μπαζιάνα, η οποία όμως αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση στις κάμερες.

Η κυρία Μακρόν για την επίσκεψη στην Ακρόπολη άλλαξε παπούτσια, καθώς προτίμησε μαύρες πλατφόρμες, ενώ φορά τα ίδια ρούχα με τα οποία έφτασε στην Αθήνα. Η κυρία Μπαζιάνα επέλεξε ένα λευκό φόρεμα για να συνοδεύσει την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας τόσο στο Ίδρυμα Νιάρχος, όπου βρέθηκαν νωρίτερα, όσο και στην Ακρόπολη.

Θα μιλήσουμε «όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα αφού ο Γάλλος πρόεδρος παρουσίασε τις προτάσεις του για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τα θύματα της φυσικής καταστροφής που έπληξε τις προηγούμενες ώρες τις γαλλικές Αντίλλες» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η επίσκεψή σου έχει σημασία για την εμβάθυνση των ελληνογαλλικών σχέσεων της ελληνογαλλικής φιλίας αλλά ταυτόχρονα είναι και μια σημαντική ευκαιρία να μιλήσουμε όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα θα συζητήσουν για το πως θα διαμορφωθούν οι αλλαγές «για να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας αλλά και στις γενιές που έρχονται».

«Πιστεύω ότι η σημερινή σου επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο για ελληνογαλλικές σχέσεις που έχουν ρίζες σε βάθος χρόνου όσο όμως και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει η Ευρώπη από τη σημερινή της κρίση» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Ας μην ξεχνάμε, η ελληνική κρίση, ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση. Η έξοδος λοιπόν της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και την οριστική έξοδο της Ευρώπης από την κρίση» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος ξεκίνησε τον χαιρετισμό του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αναφερόμενος στον κυκλώνα Ίρμα. «Περιμένω να βελτιωθούν λίγο οι καιρικές συνθήκες για να μπορέσω να πάω κι εγώ στην περιοχή» που χτυπήθηκε από τον κυκλώνα Ίρμα, τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν και συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι φυσικές καταστροφές έχουν ως αφορμή την κλιματική αλλαγή»

«Προσβλέπω στις επαφές γιατί πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση μετά τις τρομακτικές προσπάθειες του ελληνικού λαού» ήταν το βαρυσήμαντο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

protothema

7 Σεπτεμβρίου, 2017
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης