Οικονόμου: Πρόστιμο 300 ευρώ μόνο στον πιστό αν βρεθεί χωρίς τεστ στην Εκκλησία -ΔΕΝ θα επιβληθεί στον ιερέα γιατί δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ναού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ διεμήνυσε ότι έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test θα γίνονται δειγματοληπτικά και στις Εκκλησίες, όπως γίνονται παντού όπου εφαρμόζονται μέτρα.

Κι αν σε έλεγχο μέσα σε ναό εντοπιστεί πιστός χωρίς rapid test ή χωρίς πιστοποιητικό, τότε θα του επιβληθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ. Το οποίο ΔΕΝ θα επιβληθεί στον ιερέα γιατί «δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ναού».

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών), η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει, και η εκκλησία πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις. «Οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους… Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει rapid test μαζί του για προστασία δική του και των υπολοίπων» διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου. Και πρόσθεσε πως «και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ενός lockdown, ο Γιάννης Οικονόμου επέμεινε ότι η κυβέρνηση θέλει να μείνουν η κοινωνία και η οικονομία ανοιχτές, πως δεν θέλει να αλλάξει μίγμα στρατηγικής και πως τυχόν νέα μέτρα θα αφορούν στους ανεμβολίαστους.

«Δεν είναι πολλά που μπορούμε να κάνουμε ακόμα (…) γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην αλλάξει το μίγμα της πολιτικής, να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο μέτρων στα σούπερ μάρκετ.

Εκτίμησε πάντως ότι στον ορίζοντα δεν… βλέπει lockdown και επανέλαβε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόνγια να μείνει η χώρα ανοιχτή». «Δε φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε με τα μέτρα και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται», επεσήμανε.

23 Νοεμβρίου, 2021
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης