Θεσσαλονίκη: Νέο ρεκόρ εισαγωγών –Γέμισαν οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς

Ακόμη ένα δύσκολο 24ωρο ,τα σκληρά νούμερα δηλαδή οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι εξακολουθούν να μην ανοίγουν παράθυρο αισιοδοξίας.

Το ΑΧΕΠΑ, προχώρησε σε εισαγωγή 54 ασθενών με κορονοϊό και η εφημερία έληξε με τις 31 κλίνες ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου να είναι πλήρεις. Στο «Γ. Γεννηματάς» και οι 14 κλίνες ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτες.

“Δεν βιώνουμε όμως την τρέλα του Νοεμβρίου και το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι ασθενείς αναρρώνουν γρηγορότερα. Το ΑΧΕΠΑ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 300 ασθενείς, αν φτάσει στο σημείο να αναπτύξει όλες τις κλινικές του για τον Covid. Όποτε χρειάζεται, αδειάζουμε κλινικές και τις ρίχνουμε στη μάχη. Μέχρι στιγμής, έχουμε μόνιμα 150-160 κατειλημμένα κρεβάτια”, περιγράφει μιλώντας στο GRTimes.gr πρόεδρος των εργαζομένων Μπάμπης Κοροξενός.

Ο ίδιος τονίζει ότι η χθεσινή, ήταν η τρίτη συνεχόμενη εφημερία που το νοσοκομείο δέχτηκε ίδιο αριθμό εισαγωγών και όχι μεγαλύτερο, πράγμα που τον οδηγεί στην αισιόδοξη εκτίμηση ότι αν όλα πάνε καλά και με σύμμαχο τον καλό καιρό, τις επόμενες ημέρες θα περάσουμε στη φάση της σταθεροποίησης.

Το νοσοκομείο Γεννηματάς, από την άλλη, επωμίστηκε και μεγάλο όγκο non – Covid ασθενών. Συγκεκριμένα, δέχτηκε 18 non – Covid εισαγωγές στην Παθολογική Κλινική και 36 εισαγωγές στις δύο κλινικές Covid. Όπως γνωστοποιεί στο GRTimes η κ. Αντωνιάδου, μέσα σε μία εφημερία πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 3 διασωληνώσεις ασθενών, με αποτέλεσμα οι 14 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου να είναι πλέον πλήρεις.

“Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης. Δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμο κρεβάτι στις ΜΕΘ μας και θα γίνονται διακομιδές σε όποιο νοσοκομείο έχει ελεύθερες κλίνες. Σήμερα, ξυπνάμε όμως έναν ασθενή και θα δείξει πως θα πάει…”, καταλήγει.

Με το σύστημα υγείας του λεκανοπεδίου να βρίσκεται στο «κόκκινο», είναι πλέον πολύ πιθανόν ένα ακόμα νοσοκομείο του Λεκανοπεδίου να γίνει αποκλειστικά για νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας προβλέπει τη μετατροπή και του Αγία Όλγα, σε νοσοκομείο Covid.

Νέο ρεκόρ εισαγωγών το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο είχαμε νέο ρεκόρ εισαγωγών καθώς 670 ασθενείς εισήχθησαν με σοβαρές επιπλοκές στα νοσοκομεία της χώρας εκ των οποίων οι μισοί από αυτούς στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Συνολικά οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 λοίμωξη ανέρχονται στους 5.500 και έχουν αυξηθεί μόνο μέσα στην τελευταία εβδομάδα κατά 35%.

Πίεση στις ΜΕΘ

Μεγάλη είναι η πίεση και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 750, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία να καταγγέλλει ότι αυτή την ώρα τουλάχιστον 66 ασθενείς βρίσκονται με μηχανική υποστήριξη αναπνοής εκτός Μονάδων.

Στο μάτι του κυκλώνα είναι τις τελευταίες ημέρες και η Μακεδονία, ιδίως Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πέλλα, εκτιμάται ότι  μόνο η Δυτική Μακεδονία μετρά περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα, ενώ έχει καταγραφεί αύξηση κατά 46% στον εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων οπότε μιλάμε πλέον για εκθετική αύξηση αυτό δηλαδή που απεύχονταν οι ειδικοί.

8 Απριλίου, 2021

Leave a Reply

Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης