Μοναδική ομορφιά στους καταρράκτες της Έδεσσας

1aΈνα μοναδικό θέαμα αποτελούν οι καταρράκτες στην Έδεσσα με χιλιάδες τουρίστες και όχι μόνο να επισκέπτονται την περιοχή και να απολαμβάνουν την απαράμιλλη ομορφιά.

Αν υπάρχει μια πόλη που αποτελεί μια μαγεμένη υδάτινη επικράτεια, με το νερό να ορίζει όλη της την ιστορία, αυτή είναι η Έδεσσα, βέβαια.

Το ίδιο της το όνομα σύμφωνα με τους γλωσσολόγους σημαίνει «κάστρο στο νερό» και στην πραγματικότητα αυτό είναι η Έδεσσα, ένα υδάτινο φρούριο! Τόσο πράσινη, τόσο όμορφη και με τόσο απέραντο πολιτισμό, αποτελεί μια πόλη κόσμημα, για την οποία ο ρωμαίος ιστορικός έλεγε πως είναι μια «πόλις ευγενής και αξιόλογος». Και έτσι παραμένει, ευγενική, όμορφη, με φιλόξενους και ευγενέστατους κατοίκους. Αποτελεί οπωσδήποτε έναν καλοκαιρινό προορισμό, αν κάποιος αναζητάει δροσιά και μαγικά τοπία.
Το νερό σμιλεύει την ιστορία
Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες της Έδεσσας, οι οποίοι δημιουργούν φαντασμαγορικά τοπία και μια καταπράσινη και εύφορη όαση στην γη της Μακεδονίας είναι και ο λόγος της τόσο πρώιμης κατοίκησης της πόλης, η οποία είναι κτισμένη στην σύγχρονη εκδοχή της επάνω στην πανάρχαια ακρόπολη. Η επικράτεια της Έδεσσας με τα πολλά τρεχούμενα νερά, που δημιουργούν μαγεμένες ποτάμιες οδούς και αναζωογονούν την γη, ήταν πάντα πολύ φιλόξενη για τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να ανθίσει ένας τεράστιος πολιτισμός. Πριν την ανακάλυψη της Βεργίνας την ταύτιζαν με τις αρχαίες Αιγές, ενώ ξέρουμε με βεβαιότητα πως και στους αρχαίους χρόνους Έδεσσα λεγόταν, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος μετέφερε αποίκους από εδώ ως την Μεσοποταμία, ιδρύοντας την Νέα Έδεσσα. Η περιήγηση στην αρχαία Έδεσσα και την κοντινή αρχαία Πέλλα, είναι το απόλυτο must για να νιώσετε την δύναμη αυτής της γης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΗΓΗ: EUROKINISSI

27 Μαρτίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης