Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Δείτε τι ισχύει για την μετακίνηση εκτός των νομών της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης, οι οποίες είναι σε καραντίνα.

Η μετακίνηση εκτός νομού για Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, αλλάζει καθώς οι τρεις αυτές περιοχές εισέρχονται στο επίπεδο 4 και μπαίνουν στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής σε lockdown.

Κανονικά στο επίπεδο 4 απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, αλλά παρόλα αυτά θα υπάρξει εξαίρεση για τις παραπάνω περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί.

Τις επόμενες ώρες όμως, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε σήμερα 29/10 σε έκτακτη ενημέρωση, πως Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη μπαίνουν σε lockdown, εξαιτίας των νέων κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικά, ο ΕΟΔΥ από τα 1.211 κρούσματα που καταγράφηκαν συνολικά στη χώρα, τα 275 κρούσματα εντοπίζονται στη Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Ακόμη, 51 κρούσματα εντοπίζονται στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 20 προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ, ενώ βρέθηκαν 41 μολύνσεις από κορονοϊό στη Ροδόπη, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Οι λόγοι για το lockdown

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση εξήγησε τους λόγους για τους οποίους Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη μπαίνουν σε lockdown.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, είπε λοιπόν, πως «η αντιμετώπιση και του δεύτερου κύματος της πανδημίας απαιτεί ετοιμότητα, απαιτεί επαγρύπνηση, απαιτεί άμεσα αντανακλαστικά. Ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που τα δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς και τα κρούσματα αυξάνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, είναι απαραίτητο και η στρατηγική μας να προσαρμόζεται αντίστοιχα».

«Για αυτό και υιοθετούμε δυναμικά μέτρα και κάθε μέρα -ακόμα και αυτή τη στιγμή- αξιολογούμε τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε, για να προσθπέσει πως «ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διευκρίνισε δε πως «κάθε απόφαση υπαγορεύεται από την ανησυχία και την επιθυμία της Κυβέρνησης, των επιδημιολόγων μας, αλλά και όλων των ανθρώπων της πρώτης γραμμής να μειώσουμε τη διασπορά, να στεγανοποιήσουμε τους επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές, να προστατεύσουμε από την πίεση το εθνικό μας σύστημα υγείας. Να προστατεύσουμε δηλαδή τους συμπολίτες μας, τους συνανθρώπους μας, τους γύρω μας», για να ανακοινώσει, στη συνέχεια, αυτό που είχε προαναγγείλει το πρωί και ο Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργικό:

«Το τελευταίο διάστημα εξαιρετική επιδημιολογική έξαρση παρατηρείται στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης. Για αυτό και από αύριο το πρωί στις 6, οι περιοχές αυτές ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού και περνούν στο κόκκινο, επίπεδο 4 αυξημένου συναγερμού».

 

29 Οκτωβρίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης