Κυριάκος Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η αύξηση στον κατώτατο μισθό – Πληροφορίες ότι θα φθάσει στα 703 ευρώ

Τη διαδικασία της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα δώσει απόψε συνέντευξη στο Ενώπιος Ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, αναμένεται να δώσει όλες τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Αν και από την κυβέρνηση τηρούν σιγή αναφορικά με το ύψος της νέας αύξησης που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι το επικρατέστερο από τα σενάρια που βρίσκονται στα τραπέζι θέλει μετά την αύξηση του 2% που δόθηκε στην αρχή του 2022 να ακολουθήσει και νέα εντός του έτους και έτσι ο κατώτατος μισθός να διαμορφωθεί στα 703 ευρώ από 663 που είναι από τον τρέχοντα μήνα.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου χαρακτηριστικά, έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, έχουν μειωθεί οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022. Ο Πρωθυπουργός  θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα  τη διαδικασία της αύξησης αυτής.

 “Η  αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για το θέμα του πληθωρισμού. “Η  αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο  και προφανώς επηρεάζει και την οικιακή οικονομία. Βρισκόμαστε ήδη αντιμέτωποι  με τις συνέπειες των ανατιμήσεων  κάτι που επηρεάζει την οικονομία των νοικοκυριών, τη τσέπη των  καταναλωτών, των πολιτών  αλλά και τις επιχειρήσεις .Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα  έχει σταθεί στο πλευρό  της κοινωνίας. Συγκεκριμένα αναφέρω σε ό,τι αφορά την ενέργεια  από τον Σεπτέμβριο έως τώρα  έχουμε διαθέσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ  για τη στήριξη των νοικοκυριών “, τόνισε με έμφαση και συνέχισε λέγοντας:

“Τον Ιανουάριο ένα ποσό της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ  για την υποστήριξη των νοικοκυριών  αλλά και των επιχειρήσεων  και των αγροτών σε ότι αφορά τις ανατιμήσεις  της ηλεκτρικής ενέργειας .Η πολιτική μας είναι μια πολιτική  που διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα .Κάτι που προηγήθηκε το  προηγούμενο διάστημα και εξελίσσεται και συνεχίζεται και τώρα”.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα των ανατιμήσεων.  “Παίρνουμε μέτρα για τη σωστή λειτουργία της αγοράς  έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει επιλογές. Με την πολιτική μας δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα απροστάτευτο  απέναντι σε αυτό το κύμα ανατιμήσεων. Και ταυτόχρονα δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας  ούτε την αναπτυξιακή της διάσταση”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

13 Ιανουαρίου, 2022
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης