Επίθεση με βιτριόλι: Ποινή κάθειρξης 15 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Έφη Κακαράντζουλα -Κανένα ελαφρυντικό

Την ενοχή της 36χρονης Έφης, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με ομόφωνη απόφαση του έπειτα από οχτώ συνεδριάσεις για την πολύκροτη υπόθεση με το βιτριόλι.

Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 36χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Επιπλέον, η 36χρονη καταδικάστηκε και για το πλημμέλημα της απείθειας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε την Έφη Κακαράντζουλα σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Ομόφωνα ένοχη έκριναν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου απορρίπτοντας τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Επιπλέον, η 36χρονη κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απείθειας για το οποίο της επέβαλλε 6μηνη ποινή φυλάκισης ενώ αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση των ποινών.

Κανένα ελαφρυντικό

Όχι στο αίτημα της δράστης, Έφης Κακαράντζουλα να αναγνωρίσει το ελαφρύ του σύννομου βίου είπε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι δικαστές άκουσαν τον εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη να ζητήσει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρύ στην κατηγορούμενη.

Ο κ. Μαστραντωνάκης χαρακτήρισε αβάσιμο το αίτημα της 36χρονης σημειώνοντας ότι αποδείχθηκε ότι η κατηγορούμενη επί έναν χρόνο παρακολουθούσε την Ιωάννα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και την Ιωάννα και την Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά ποινικά αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του προτέρου σύννομου βίου».

Ο εισαγγελέας καταλήγοντας στην αγορά του πρότεινε την καταδίκη της κατηγορούμενης σε κάθε μέρα 15 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ποινή φυλάκισης έξι μηνών για αυτό της απείθειας.

Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου: Είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε για 
τον Σάκη Κεχαγιόγλου η Έφη Κακαράντζουλα έπεσε θυμά της εμμονής της. «Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει ή να τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε: «Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει» είχε πει νωρίτερα.

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με τον λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας που είχε φιλική σχέση) για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστησε την υγεία και το πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένεια της και είναι απέναντι στον εαυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια.Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται» ανέφερε νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης.

Η επίθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, έγινε τον Μάιο του 2020, την ώρα που η άτυχη Ιωάννα έφτανε στη δουλειά της στην Καλλιθέα. Η γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή, της είχε στήσει καρτέρι δίπλα από το ασανσέρ. Εκεί, την έλουσε με βιτριόλι…

Η γυναίκα εξαφανίστηκε τρέχοντας. Για την Ιωάννα, εκείνη τη στιγμή άρχιζε ο πιο δύσκολος αγώνας. Ο αγώνας να κρατηθεί στη ζωή. Αφόρητος πόνος και πολλά χειρουργεία.

Η κοπέλα έτρεξε γρήγορα στο φαρμακείο που είναι στη γειτονιά. Εκεί, της έριξαν νερό και προσπάθησαν να σώσουν ό,τι σωζόταν. Από εκείνο το πρωινό της 20ης Μαΐου 2020, ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά.

Η εμφάνισή της μπροστά στις κάμερες με την ειδικά μάσκα που τη βοηθάει στην αποκατάσταση του προσώπου της, πάγωσε όλη την Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Και ήταν συνέχεια εκεί… Όπως και σήμερα, που βγήκε η απόφαση για την κατηγορούμενη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η οικογένειά της δικαιώθηκαν -σε ένα βαθμό- με την απόφαση του δικαστηρίου. Δυστυχώς βέβαια, τα σημάδια αλλά και τον πόνο αυτής της επίθεσης, θα τα κουβαλάει πάνω της για την υπόλοιπη ζωή της.

 

 

 

newsit

27 Οκτωβρίου, 2021
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης