Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά: Iδανικός προορισμός για χαλάρωση και αναζωογόνηση, κατασκευασμένα για τον άνθρωπο και τις θεραπευτικές ανάγκες του

Τα Λουτρά του Λαγκαδά με τις θαυμάσιες εγκαταστάσεις είναι κατασκευασμένες για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Για τους λουόμενους διατίθενται οι εξής ομαδικοί και ατομικοί λουτήρες:

Ιουστινιανός. Βυζαντινός ομαδικός λουτήρας του 900 μ.Χ. Με το θόλο, τις μαρμάρινες βρύσες και με τον απαλό φωτισμό να δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Μυγδονία. Βυζαντινός ομαδικός λουτήρας του 1400 μ.Χ.

Κορώνεια. Σύγχρονος ομαδικός λουτήρας που προσφέρεται, κατόπιν ραντεβού, για ιδιωτική χρήση από παρέες και οικογένειες.

21 ατομικά υδρομασάζ.

20 ατομικοί λουτήρες.

Θερμία Άρτεμις. Ομαδικός λουτήρας διαμορφωμένος για παθήσεις κυκλοφορικού συστήματος.

 

Ο Βυζαντινός λουτήρας Ιουστινιανός και ο Βυζαντινός λουτήρας Μυγδονία είναι συγκρότημα με ιδιαίτερη σημασία, ως μνημείο γιατί είναι το πιο σημαντικό βυζαντινό κτίσμα με χρήση λουτήρα παρόμοιας φύσεως στη Βόρειο Ελλάδα, διαφέροντας ως προς τη μορφή και τη λειτουργία από παρεμφερή κτίρια με χρήση χαμάμ όπως τα Λουτρά Παράδεισος και το Λουτρό της Αγοράς στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, με εξαίρεση τους Βυζαντινούς Ναούς, είναι ένα από τα ελάχιστα μνημεία που διατηρούν μέχρι σήμερα την αρχική τους χρήση. Οι γραπτές πηγές με τα λουτρά είναι ελάχιστες. Μια παράδοση αναφέρει ότι τα λουτρά ήταν γνωστά από την εποχή του Μέγα Κωνσταντίνου όπου ο αυτοκράτορας με τη μητέρα του Αγία Ελένη, λούστηκαν στις πηγές για αρκετό χρόνο για να θεραπευτούν. Σε λεύκωμα της λουτροπόλεως του Λαγκαδά, το 1936 αναφέρεται ότι κατά τον 9ο μ.Χ. αιώνα, ο Ρωμαίος στρατηγός Ιουστινιανός, ανέγειρε τους λουτήρες των θερμοπηγών. Μια δεύτερη παράδοση λέει πως τα λουτρά χτίστηκαν γύρο στο 900 μ.Χ., από τον στρατιωτικό ιατρό Ιουστινιανό. Σε κάθε περίπτωση η βυζαντινή καταγωγή των λουτρών επιβεβαιώνεται από το ίδιο το μνημείο, όπου διακρίνονται ακόμη τμήματα της αρχικής βυζαντινής τοιχοποιίας. Η οθωμανική αρχιτεκτονική μορφή των οξυκόρυφων τόξων στο εσωτερικό των δύο λουτήρων, φανερώνει τις επεμβάσεις κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας και αποτελεί ένδειξη για την διαρκή χρήση των λουτρών από την εποχή που κατασκευάστηκαν. Σχετική μαρτυρία παραθέτει ο Τούρκος περιηγητής Εβλιά Τσελεμπί που το 1670 επισκέφθηκε τα λουτρά. Κατά τον 20ο αιώνα, λόγω της συγκοινωνιακής σύνδεσης του Λαγκαδά με την Θεσσαλονίκη, αλλά και χάρη στις θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών, αυξήθηκε κατακόρυφα η επισκεψιμότητα και κατασκευάστηκαν συμπληρωματικές κτιριακές εγκαταστάσεις στον ευρύτερο χώρο των λουτρών. Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν επαφή με τα βυζαντινά κτίσματα, τα οποία το 1984 κηρύχτηκαν διατηρητέα μνημεία και προστατεύονται από την αρχαιολογική νομοθεσία.

Σχετική εικόνα

Ομαδικός λουτήρας διαμορφωμένος για παθήσεις κυκλοφορικού συστήματος. Στη Θερμή Άρτεμις, μπορείτε να δεχθείτε τις ευεργετικές επιδράσεις του ιαματικού ύδατος, κατάλληλο για τις παθήσεις των κάτω άκρων, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να θαυμάζετε τον ουρανό μέσα από τον περίτεχνο θόλο της αίθουσας. Είναι πλήρως ανακαινισμένη εγκατάσταση, με σύγχρονες υποδομές αποδυτηρίων και ντούζ, αλλά και με αναψυκτήριο στον υπαίθριο χώρο. Για τη χαλάρωσή σας, αφήστε τον εαυτό σας στην φυσική φροντίδα των ιαματικών υδάτων.

O Λουτήρας Χαμάμ Κορώνεια είναι σύγχρονης κατασκευής και αντανακλά αισθητική και Λουτροθεραπεία και λειτουργεί μόνο κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης (prive).

Αποτέλεσμα εικόνας για ιαματικα λουτρα λαγκαδα

Υπάρχουν επίσης :

Ξενοδοχείο (Μέγας Αλέξανδρος) τριών ορόφων, δυναμικότητας 82 δωματίων και 152 κλινών

1 εξωτερική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 50×25 και μία παιδική διαστάσεων 12,5×25. Εντός του χώρου υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, CW, και στην είσοδο λειτουργεί αναψυκτήριο

Σχετική εικόνα

Εστιατόριο
Υπαίθριο

Αναψυκτήριο 
Αίθουσα δεξιώσεων χωρητικότητας 400 ατόμων

Γήπεδο beach βόλεϊ

Γήπεδα ποδοσφαίρου

Γήπεδο μπάσκετ

Γήπεδο τένις

Γυμναστήριο με αποδυτήρια

Εκκλησία
Παιδικές χαρές

Εξέδρα συναυλιών

και περιπατητικές διαδρομές 1000 και 2000 μέτρων

Χαλάρωση-Φροντίδα Σώματος

Στις εγκαταστάσεις των Λουτρών, προσφέρεται υπηρεσία χαλάρωσης και φροντίδα σώματος, σε όμορφο και άνετο περιβάλλων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ  ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

1) Συμβουλευτείτε τον ιατρό των λουτρών σχετικά με την ύπαρξη αντενδείξεων αν δηλαδή υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος  εξαιτίας του οποίου η κατάσταση της υγείας σας δεν επιτρέπει τη χρήση των Ιαματικών υδάτων.

2) Αναφέρετε στον ιατρό των λουτρών τα φάρμακα που τυχόν παίρνετε κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας.

3) Ένας κύκλος θεραπείας περιλαμβάνει 10-20 μπάνια. Προσοχή ! Mην ξεπερνάτε το ένα μπάνιο την ημέρα.

4) Κάνετε το μπάνιο καλύτερα το πρωί και οπωσδήποτε 2-3 ώρες μετά το πρωινό ή το   γεύμα, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της πέψης.

5) Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι 32ο -38ο C και η διάρκεια του μπάνιου 10-20 λεπτά ή αυτή που θα καθορίσει ο γιατρός.

6) Δεν αρκεί να μπαίνετε στο νερό και να κάθεστε ακίνητοι. Κάνετε αργές κινήσεις του μέλους που πάσχει (χέρια, πόδια κ.λ.π.).

7) Η ανάπαυση μισής ώρας (30΄) μετά το μπάνιο αποτελεί αναπόσπαστο στάδιο της λουτροθεραπείας.

8) Μην ανησυχείτε αν μετά τα πρώτα μπάνια οι πόνοι είναι εντονότεροι. Θα υποχωρήσουν αργότερα.

9) Είναι σωστό μετά το τέταρτο μπάνιο να κάνετε παύση μιας ημέρας για να αποφύγετε την λουτρική κρίση.

10.  Η σπουδαιότερη συμβουλή: Όταν ξεκινήσετε για ιαματικά λουτρά αφήστε τις στεναχώριες στο σπίτι σας.

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝ

Αν κάνετε χρήση αντιπηκτικών φαρμάκων ή έχετε πρόσφατα υποστεί θρόμβωση ή εμβολή κάποιου αγγείου.

Αν έχετε αρτηριακή υπέρταση (πίεση) η οποία δεν ρυθμίζεται και (ή) η ελάχιστη πίεση (διαστολική) υπερβαίνει τα 100mm Hg.

Αν έχετε κρίσεις στηθάγχης, πρόσφατο έμφραγμα ή άλλες σοβαρές καρδιακές βλάβες ή αρρυθμίες.

Αν πάσχετε από σοβαρό σακχαρώδη διαβήτη (ζάχαρο).

Αν έχετε πυρετό ή πρόσφατη αιμορραγία.

Αν παρουσιάζετε  σοβαρές βλάβες στο ήπαρ (συκώτι), νεφρούς ή άλλα όργανα.

Και αν πάσχετε από νεόπλασμα (καρκίνο) ή πρόσφατη φυματίωση.

Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, βρίσκονται εντός του αύλειου χώρου των Λουτρών. Λειτουργούν για όλη τη διάρκεια του έτους, με εξαίρεση τα ανοικτά κολυμβητήρια (μόνο την καλοκαιρινή περίοδο), ενώ είναι διαθέσιμα είτε μεμονωμένα, είτε σε ερασιτεχνικές ομάδες, είτε σε επαγγελματικούς συλλόγους και σωματεία.

Σχετική εικόνα

Για την άθληση σας υπάρχουν τα παρακάτω συγκροτήματα:

 1. Γυμναστήριο.

Στην αίθουσα του Γυμναστηρίου, λειτουργεί πλήρης εξοπλισμός άθλησης και αεροβικής γυμναστικής (βάρη, κωπηλατικές,  πολυόργανα, ελλειπτικά όργανα κλπ).
Υπάρχει εξειδικευμένος γυμναστής, μπορείτε να αθληθείτε δωρεάν, συνδυάζοντας έτσι τη διαμονή σας στις εγκαταστάσεις με τη χαρά της άθλησης

 1. Γήπεδα ποδοσφαίρου, για εσάς, την παρέα σας ή σε συλλόγου.

Είτε είστε σύλλογος (επαγγελματικός ή ερασιτεχνικός) είτε θέλετε να παίξετε ποδόσφαιρο εσείς και η παρέα σας, βρίσκεται στη διάθεσή σας τρία πλήρως εξοπλισμένα γήπεδα ποδοσφαίρου.
Σε συνδυασμό με τη δροσιά της περιοχής αλλά και με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις (ιαματικά λουτρά, κολυμβητήρια, γυμναστήριο κλπ) σας παρέχεται η δυνατότητα για την πλήρη και σωστή προετοιμασία της ομάδας ή του εαυτού σας. Μπορείτε να αθληθείτε και στη συνέχεια να χαλαρώστε με ένα ιαματικό λουτρό ή μασάζ ή πίνοντας τον καφέ ή το χυμό σας στα αναψυκτήρια, καθόλη τη διάρκεια του έτους.

 1. Γήπεδα μπάσκετ.

Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε δύο γήπεδα μπάσκετ, (πλησίον του υπαίθριου αναψυκτηρίου) τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αθληθείτε εσείς και οι φίλοι σας.

 1. Γήπεδο τένις.

Υπάρχει γήπεδο tennis, (πλησίον του υπαίθριου αναψυκτηρίου) το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αθληθείτε εσείς και ο παρτενέρ σας

 1. Beach volley, δίπλα στις κολυμβητικές δεξαμενές.

Το γήπεδο του beach volley, μπορείτε να πάρετε μία γεύση καλοκαιριού… στη δροσιά και την απόλαυση που σας προσφέρουν οι εγκαταστάσεις. Φορώντας το μαγιό σας και αφού αθληθείτε στις πισίνες, κάντε ένα  διάλειμμα στο γήπεδο του beach volley που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

6.   Μονοπάτι joking 1km και 2km.

Υπάρχουν δύο διαδρομές jogging 1km και 2km που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις.

7.   Κολυμβητήριο

Κολυμβητικές δεξαμενές, ολυμπιακών διαστάσεων για να δροσιστείτε, για να αγωνιστείτε ερασιτεχνικά ή στα πλαίσια προετοιμασίας ομάδας. Περιμετρικά υπάρχουν ξαπλώστρες με ομπρέλες για να ξεκουράζεστε. Υπάρχουν προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης, ενώ συγκροτημένα προγράμματα γίνονται στα πλαίσια τη δράσης ‘Παιδί και Πισίνα’ σε τρεις περιόδους κάθε έτος. Τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και υπάρχουν ναυαγοσώστες καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας, ενώ τα παιδιά, μπορούν να ευχαριστηθούν το νερό, στην ειδική πισίνα που είναι στη διάθεσή τους (και κάτω από την επίβλεψη ειδικού παιδαγωγού-ναυαγοσώστη).

Υδροθεραπευτήριο

θδροθεραπευτηριο

Σας καλωσορίζουμε στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου των Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά.

Ο χαρακτηρισμός «ιαματική πηγή» δόθηκε, καθώς η εμπειρία έδειξε ότι η χρήση του νερού με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά ασκεί ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το ιαματικό νερό είναι κατάλληλο για τις εξής μορφές υδροθεραπείας :

Α) Λουτροθεραπεία

Β) Ποσιθεραπεία

Οι θεραπευτικές του ενδείξεις είναι :

 • Παθήσεις των αρθρώσεων και των οστών
 • Ρευματικές και κινητικές παθήσεις
 • Παθήσεις κυκλοφορικού και  νευρικού συστήματος
 • Δυσλειτουργίες του ύπατος,, της χολής και των νεφρών
 • Χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις
 • Ευαισθησίες στο πεπτικό σύστημα
 • Δερματοπάθειες

Δείτε και γνωρίστε τις δεξαμενές μας και μάθετε τα πάντα για την ιστορία και την καθημερινή τους λειτουργία πατώντας εδώ.

Φροντίδα σώματος

Ελάτε στα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά και απολαύστε το μασάζ που επιθυμείτε μεμονωμένα ή συνδυαστικά με ένα από τα πακέτα προσφοράς μασάζ-δεξαμενής.

12373441_952944094780994_6628736967195751938_n12360045_952944018114335_8832284820998853383_n

 

Παρεκκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

παρεκκλησι

Περνώντας την κεντρική πύλη των Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά, στο δεξί μας χέρι συναντούμε το Ιερό Παρεκκλήσι των Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης.

Ένα πανέμορφο παρεκκλήσι, ιδανικό να τελέσετε γάμο ή βάφτιση, χρησιμοποιώντας και τον εξωτερικό του καταπράσινο χώρο για να πραγματοποιήσετε δεξίωση εφόσον ο καιρός το επιτρέπει.

Μία εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να ζήσουν διαφορετικά συναρπαστικές στιγμές της ζωής τους.

Πως να πάτε

Με το αυτοκίνητο

 • Ακολουθήστε την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας / Εγνατία οδός / Ε 79 / Ε 90
 • Στρίψτε δεξιά στην έξοδο για Λαγκαδά
 • Στρίψτε δεξιά στην έξοδο για Λαγκαδά – Λαγυνά
 • Στους φωτεινούς σηματοδότες στρίψτε αριστερά και ακολουθήστε ευθεία την διαδρομή μέχρι την είσοδο στην πόλη του Λαγκαδά
 • Στους πρώτους φωτεινούς σηματοδότες της πόλης του Λαγκαδά στρίψτε δεξιά
 • Συνεχίστε την πορεία σας στην οδό Τζελίλη
 • Στους  φωτεινούς σηματοδότες στρίψτε δεξιά και ακολουθήστε την ευθεία της οδού Λουτρών

Με Αστική συγκοινωνία

Η αστική γραμμή η οποία διέρχεται από τα Λουτρά Λαγκαδά είναι ο αριθμός 83Μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

Επικοινωνία

 

tilΤηλ. Υδροθεραπευτηρίου (πληροφορίες-κρατήσεις)  : 23940 22221

tilΤηλ. Διοίκησης: 23940 22165

 

 

ΠΗΓΗ: loutralagada.gr

 

17 Νοεμβρίου, 2019
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης