Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, η πλατεία Αριστοτέλους φόρεσε σήμερα και επισήμως τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τα φετινά, εντελώς διαφορετικά Χριστούγεννα.

Το κεντρικό δέντρο που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους έχει ύψος 13 μέτρων. Έχει στολιστεί με 9.000 λαμπιόνια, ενώ πλαισιώνεται από 1.500 λάμπες.

Ο φωτισμός είναι ιδιαίτερος, αφού δημιουργήθηκε επί τόπου συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη διαχείρισή του (lighting show). Στην πλατεία Αριστοτέλους (στη γωνία) έχει τοποθετηθεί και δεύτερο δέντρο ύψους 16 μέτρων. Από τη γιορτινή Αριστοτέλους δεν λείπει η φάτνη αλλά και οι Κόκκινοι Πύργοι που χρησιμοποιήθηκαν και στον περσινό στολισμό.

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα Χριστούγεννα η κίνηση στους δρόμους θα είναι μειωμένη συγκριτικά με άλλες χρονιές, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ο δήμος Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να γεμίσει κάθε γωνιά της πόλης με φως δημιουργώντας μια νότα χαράς στους πολίτες εν μέσω της πανδημίας

Να σημειωθεί ότι φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, προχώρησε στον στολισμό των νοσοκομείων της πόλης.

Όσοι έτυχε να περάσουν από το σημείο, έβγαλαν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα και θαύμασαν τον στολισμό.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να στολιστεί και η αγορά στο Καπάνι

thestival

15 Δεκεμβρίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης