Επίθεση με βιτριόλι: Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του 40χρονου -Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί η κράτηση της 35χρονης

Στην επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα αναφέρθηκε ο δικηγόρος του 40χρονου επιχειρηματία που αποτέλεσε την «αιτία» για αυτή την καταδικαστέα ενέργεια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Δημήτρης Γκαβέρας ήταν κατηγορηματικός σχετικά με τις θέσεις του εντολέα του. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι δεν έχει κάποια σχέση με την 34χρονη Ιωάννα, ενώ αναφορικά στην 35χρονη φερόμενη ως δράστις της επίθεσης, ο 40χρονος άνδρας διατηρούσε μαζί της μια περιστασιακή σχέση.

Ο δικηγόρος του, συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Ο εντολέας μου είναι σε μια κατάσταση σοκ. Ολόκληρη η χώρα ασχολείται με αυτό το θέμα. Ο ίδιος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι είναι το μήλον της έριδος σε αυτή την υπόθεση»

«Το άσχημο για μας είναι ότι η δική του κατάσταση έχει περάσει σε όλα τα media, σαν δήλωση. Η κατάθεσή του ήταν ειλικρινέστατη και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία σχέση με την Ιωάννα, ενώ περιέγραψε και τη σχέση του με την φερόμενη ως δράστη, με την οποία είχαν μια περιστασιακή σχέση που δεν μπορεί να μεταφραστεί ως δεσμός»

«Στο μυαλό του δεν ήταν σχέση. Ο κόσμος και ο κοινωνικός του περίγυρος έχει αρχίσει να αναγνωρίζει ποιος είναι και θεωρούν όλοι ότι έχει κάποια συμμετοχή»

Ερωτηθείς για το αν ο πελάτης του, είχε διαπιστώσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά της 35χρονης, ο κ. Γκαβέρας τόνισε: «Δεν είχε δει κάτι στην προσωπικότητά της που να τον προβληματίσει. Ήταν μια σχέση περιοδική. Όταν ξέσπασε η ιστορία, δυσκολεύτηκε να συνδέσει τα γεγονότα.

Από όσο έχω μιλήσει μαζί του, ήταν μια περιστασιακή σχέση. Και με το θύμα δεν είχε καμία σχέση. Μια επικοινωνία στο messenger και τίποτα παραπάνω»

Όσον αφορά την Ιωάννα και την σχέση του μαζί της, ο δικηγόρος του ξεκαθάρισε ότι η επικοινωνία τους ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

«Η επικοινωνία ήταν πολύ αραιή, ως ανύπαρκτη. Όσον αφορά στο θύμα, δεν έχει καν το τηλέφωνό της».

Ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι με το πέρας της ανάκρισης θα βγουν κι άλλα στοιχεία στην επιφάνεια που θα «απαλλάξουν» τον 40χρονο από την υπόθεση.

«Θα αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου δεν είναι το τρίτο πρόσωπο»

«Αν περατωθεί η ανακριτική διαδικασία, θα βγουν κι άλλα στοιχεία στην επιφάνεια. Τα οποία θα εξηγούν αυτή την ενέργεια. Η δική μου εκτίμηση, είναι ότι μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου δεν είναι το τρίτο πρόσωπο και κακώς έχει περάσει όλη αυτή την έκθεση στα media.

Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος, είναι ράκος. Δεν μπορεί να συνδέσει τα γεγονότα. Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν είναι αυτός η αιτία. Δυσκολεύεται να πιστέψει ότι μια τόσο επιφανειακή σχέση έφερε αυτό το αποτέλεσμα»

Ο κ. Γκαβέρας ανέφερε ότι ο εντολέας του δεν έχει επικοινωνήσει με την Ιωάννα, καθώς τελεί σε κατάσταση σοκ και δεν είναι σε θέση.

Ενώ σχετικά με τον τρόπο που έχουν χειριστεί κάποια Μέσα την εμπλοκή του στην υπόθεση, υπογράμμισε ότι: «Έχουμε παραβίαση αρχής μυστικότητας της ανάκρισης. Εμείς αναφορικά με το κομμάτι αυτό, δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι, θα κινηθούμε νομικά».

Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί η κράτηση της 35χρονης

Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί των φυλακών Κορυδαλλού οδηγήθηκε η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 33χρονης Ιωάννας Π. Η μεταφορά της στο συγκεκριμένο κελί έγινε κατόπιν δικού της αιτήματος, καθώς η 35χρονη φερόμενη ως δράστιδα επιθυμεί να είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες κρατούμενες. Μάλιστα, πρόκειται να προαυλίζεται κατά μόνας, καθώς υπάρχει φόβος να δεχθεί επίθεση από άλλες συγκρατούμενες της.

Η 35χρονη γυναίκα στις 09:30 πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων και σύμφωνα με πληροφορίες έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής. Η παρουσία της στο ανακριτικό γραφείο είχε ελάχιστη διάρκεια. «Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολόγος κατάστασης στην οποία βρίσκεται δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο. Επιπλέον υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία θέλαμε να μελετήσουμε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε», δήλωσε ο δικηγόρος της 35χρονος Σάκης Κεχαγιόλου.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται οι αντιδράσεις του κόσμου έξω από την Ευελπίδων, όταν η 35χρονη συνοδεία αστυνομίας, πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Αρκετός κόσμος την αποδοκίμασε, ενώ η ίδια δεν είχε την παραμικρή αντίδραση.

 

Αστυνομικές πηγές: Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι αγγίζει τα όρια του επαγγελματία

«Καθοδήγηση» από μαντείες και χαρτιά – Τι εικόνες βρήκαν στο κινητό της 35χρονης

Τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 33χρονης Ιωάννας, παρουσίασε το ΟΡΕΝ. Στο κινητό τηλέφωνο της 35χρονης, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα το πρωί της Τρίτης, 16 Ιουλίου, έχει βρεθεί μία εφαρμογή συστήματος δορυφορικού εντοπισμού αυτοκινήτων, το λεγόμενο και GPS. Πρόκειται για ένα σύστημα που παρακολουθεί έναν πομπό που έχει εγκατασταθεί σε κάποιο αυτοκίνητο, πιθανότατα της Ιωάννας και έτσι ανά πάσα ώρα και στιγμή γνώριζε πού ακριβώς βρίσκεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Επίσης, έχουν καταχωρηθεί στο κινητό της με ημερομηνία 16  Μαρτίου 2019 φωτογραφίες με οδηγίες για το πού βρίσκεται κατάστημα που πουλά πομπούς.

Μεταξύ άλλων, στο κινητό της τηλέφωνο έχουν βρεθεί καταχωρημένες με ημερομηνία 8 Μαΐου 2020 φωτογραφίες- στιγμιότυπα με κατάστημα στο Περιστέρι που πουλά περούκες. Επιπλέον, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι βρέθηκε φωτογραφία με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2019, η οποία απεικονίζει χάρτη με συντεταγμένες από την περιοχή της Καλλιθέας σε πολύ κοντινό σημείο από τον τόπο εργασίας της 33χρονης Ιωάννας, καθώς και φωτογραφία με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2019 που δείχνει την είσοδο της πολυκατοικίας που μένει η Ιωάννα.

Χείρα βοηθείας από… καφετζούδες και χαρτορίχτρες ζήτησε η 35χρονη 

Στο μεταξύ σε… μάγισσες, καφετζούδες και χαρτορίχτρες, φαίνεται να είχε απευθυνθεί η 35χρονη φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, προκειμένου να «δέσει» τον σύντροφό της και να διώξει τους… πειρασμούς που τον περιτριγύριζαν. Από αυτές τις πιθανές επισκέψεις της φαίνεται να κρατούσε ακατανόητες σημειώσεις, χωρίς ειρμό, ανακατεμένες λέξεις χωρίς λογική, οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι της στου Ζωγράφου.

Τι είναι το ΧΑΛ

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το «ΧΑΛ» που είναι γραμμένο πάνω-πάνω στο σημείωμα, δεν σχετίζεται με κάποια αρχικά ονομάτων αλλά με τη γνωστή στους κύκλους της χαρτομαντείας τράπουλα «ΧΑΛ». Και πιθανότατα όλα αυτά τα λόγια που γράφει η 35χρονη να είναι… λόγια τράπουλας.

Όπως αναφέρεται και στο Διαδίκτυο «η τράπουλα του «ΧΑΛ» στα χέρια όσων τη χρησιμοποιούν σωστά δείχνει με απόλυτη ακρίβεια τον χαρακτήρα και τις προθέσεις των ατόμων που κυριαρχούν στη ζωή μας, την πορεία μιας ερωτικής σχέσης και καθορίζει χρονικά μια επανασύνδεση, έναν χωρισμό ή μια επισημοποίηση.

Αποκαλύπτει επίσης την εξέλιξη των οικονομικών θεμάτων και είναι ο καλύτερος σύμβουλος για επαγγελματικά ζητήματα, αφού προβλέπει όχι μόνο την επαγγελματική πορεία των ατόμων, αλλά και την κατάλληλη χρονική στιγμή για επενδύσεις, επεκτάσεις, προσλήψεις, δάνεια κ.λπ. Η τράπουλα του «ΧΑΛ» απαντά με σαφήνεια και ακρίβεια σε οποιαδήποτε ερώτηση και φανερώνει τα μυστικά του μέλλοντος.

Δικηγόρος Ιωάννας: Έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε ποια ήταν η δράστις

Τα ιδιόχειρα σημειώματα της 35χρονης 

Οι αστυνομικοί ερευνώντας τα χειρόγραφα της 35χρονης, που βρέθηκαν στο σπίτι της, δίνουν προσοχή στις περιγραφές που κάνει η 35χρονη για κάποιες άλλες γυναίκες που όμως μπορεί να μην είναι η 33χρονη Ιωάννα. «Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη. Φοβάμαι μια μελαχρινή – καστανή, κάτι έχει κάνει. Θα επιστρέψει μια γυναίκα από το παρελθόν του. Προβληματίζομαι παρά πολύ για το μέλλον…», αναφέρει σημείωμά της ενώ σε άλλο σε σημείο σημειώνει: «Δουλειά να πρσέχω-φίδι….έχει φίδι στη δουλειά του…πρόσωπο πρόβλημα στο νοσοκομείο ή μπορεί να πάμε ταξίδι να το προτείνει».

Η 35χρονη κατηγορούμενη γράφει, επίσης μεταξύ άλλων, στο σημείωμά της:«Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον … (αναφέρει το όνομα του 40χρονου φίλου της). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη και μια ξανθιά φίλη μου». Σε άλλο σημείο του σημειώματος, με την ίδια ημερομηνία,γράφει η 35χρονη: «Είμαι αστεράκι και εγωίστρια ή θα αγχωθώ για το μέλλον.

Με έχει αγχώσει μια γυναίκα υποσυνείδητα. Βρισκόμαστε και απομακρυνόμαστε». Στη συνέχεια, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2019, η φερόμενη ως δράστιδα  σημειώνει: «Εγώ σκέφτομαι τι σκέφτεται και κάνει την τρίχα … τριχιά  Θα μάθω, ότι υπάρχει άλλη για αυτόν ή θα μάθω για κάτι ευχάριστο; Θα τσακωθώ με ανοιχτόχρωμη. Κάποια γυναίκα από το παρελθόν θα του ζητήσει…». Τέλος, η 35χρονη, στο ίδιο σημείωμα, αναρωτιέται εάν ταιριάζει ωροσκοπικά με τον 40χρονο φίλο της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

«Προφανώς θεωρήθηκε και ύποπτη φυγής με τις μεταμφιέσεις και όλα αυτά και ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων», είπε ακόμη ο κ. Λύτρας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, Εν συνεχεία επισήμανε πως «ήταν φυσιολογική η προφυλάκιση με δεδομένο πως η κατηγορούμενη έπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα».

«Δεν νομίζω ότι αμφισβητείται από κανέναν η πρόθεση και η αποδοχή ότι μπορεί και να τη σκότωνε», επισήμανε ο κ. Λύτρας, ο οποίος αναφερόμενος στον ντόρο που έχει γίνει σε νομικούς κύκλους με βάση τη νομολογία από κάποιες άλλες υποθέσεις, όπου οι ποσότητες από βιτριόλι ήταν μικρότερες υποστήριξε πως «εδώ μιλάμε για κάτι εξωπραγματικό. Η ποσότητα από το βιτριόλι που έριξε η 35χρονη, είναι από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Αύριο (σ.σ. Τετάρτη) θα πάρω τη δικογραφία, ωστόσο έχω πληροφορηθεί ότι υπάρχουν και νέα στοιχεία, που είναι ακόμη πιο σοβαρά από τα οποία προκύπτει ότι η δράστις του συγκεκριμένου εγκλήματος είναι η κατηγορουμένη», επισήμανε ο κ. Λύτρας για όσα νεότερα προέκυψαν την Τρίτη για την επίθεση με βιτριόλι και εξήγησε: «Πληροφορήθηκα ότι είχε στο κινητό της φωτογραφίες από την εξωτερική όψη της πολυκατοικίας της Ιωάννας».

Όσο για τη στάση της κατηγορουμένης, ο συνήγορος της 34χρονης Ιωάννας είπε: «Για το τυπικό της υπόθεσης περίμενα να ακούσω μία συγγνώμη. Δεν είπε μία συγγνώμη».

Η Ιωάννα λύνει τη σιωπή της – Τι είπε για την 35χρονη

Μέσω του δικηγόρου της μίλησε στον Alpha η 34χρονη Ιωάννα, θύμα της απάνθρωπης επίθεσης με το βιτριόλι η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά «περίμενα μια συγγνώμη».

Η 34χρονη από τη το κρεβάτι της μονάδας εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου που νοσηλεύεται, ενημερώθηκε ότι η γυναίκα που κατηγορείται ότι της κατέστρεψε το πρόσωπο με βιτριόλι, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το θύμα της ανατριχιαστικής επίθεσης σχολιάζει τη στάση της κατηγορούμενης να επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής.

«Περίμενα έστω μία συγγνώμη. Άλλη μία μικρή δικαίωση μέχρι την τελική. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», δήλωσε η Ιωάννα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης κοπέλας, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση της κατηγορούμενης, υπάρχει μία μικρή ανακούφιση και περιμένει την τελική δικαίωσή της.

 

Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη, για περίπου ένα χρόνο, αγγίζει τα όρια του επαγγελματία. Πιστεύουμε, ότι η δράστιδα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοίμαζε την επίθεση σε βάρος της νεαρής γυναίκας με μεθοδικότητα και ηρεμία, ενώ είχε εμμονή μαζί της, όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας», τονίζουν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, στο κινητό τηλέφωνο της 35χρονης βρέθηκε, εκτός των άλλων, φωτογραφία της εισόδου της πολυκατοικίας που κατοικεί η 34χρονη, με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2019, που δείχνει πόσο καιρό παρακολουθούσε την Ιωάννα.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερεύνησαν την υπόθεση, ανακάλυψαν ότι η 35χρονη είχε τοποθετήσει GPS στο αυτοκίνητο του θύματος και έτσι μέσω της εφαρμογής συστήματος εντοπισμού αυτοκινήτων παρακολουθούσε από το κινητό της όλες τις κινήσεις της.

Υπενθυμίζεται, ότι όσον αφορά στο ιδιόχειρο σημείωμα της φερόμενης ως δράστιδας, με ημερομηνία 1 Μαρτίου 2019, το οποίο βρήκε η Αστυνομία κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμά της, αναφέρει, μεταξύ άλλων, όπως αποκάλυψε χθες το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από την δουλειά μου». Γεγονός που, όπως εκτιμά η Αστυνομία, φαίνεται να δείχνει ότι η φερόμενη ως δράστιδα ίσως είχε εμμονή και με μια ακόμη γυναίκα.

 

16 Ιουνίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης