Δεν προβλέπεται άλλο δωρεάν τεστ εκτός από τα 4, αν μας χαλάσει το δωρεάν -Τι αναφέρει φαρμακοποιός που παρέλαβε τα πρώτα self test- «Τι έχουμε να ζήσουμε…»

Την εκτίμησή του για τις τιμές των τεστ που θα πωλούν οι φαρμακοποιοί, έδωσε και ο Διονύσης Ευγενίδης, πρόεδρος των φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος δεν τα διαθέτει ακόμα στο φαρμακείο του, αλλά βρίσκεται σε φάση διερεύνησης ποια θα προμηθευτεί. Ο ίδιος θεωρεί πως αρχικά θα τα διαθέτει προς € 8 με € 10 ευρώ αλλά αυτή η τιμή θα πέσει, όπως προβλέπει και ο κος Κακονίκος, πολύ γρήγορα.

4 αυστηρά δωρεάν τεστ θα δικαιούται ο κάθε πολίτης

Όσον αφορά στο τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος καταστρέψει/ χαλάσει ένα τεστ, στην προσπάθεια του να το κάνει, όπως εξηγεί φαρμακοποιός δεν προβλέπεται άλλο δωρεάν τεστ εκτός από τα 4.

Όπως σημειώνει: «Αναμένουμε μέχρι την Παρασκευή την παραλαβή των δωρεάν τεστ για τους πολίτες. Ο ασφαλισμένος θα έρχεται με τον ΑΜΚΑ του και εμείς θα τον επιβεβαιώνουμε μέσω της πλατφόρμας. Ο κάθε πολίτης θα δικαιούται  μέχρι 4 τεστ τον μήνα. Δυστυχώς δεν προβλέπεται, ένα 5ο δωρεάν τεστ σε περίπτωση που χαλάσει ένα από τα τεστ.  H διάθεση τους θα γίνεται στην κανονική  ροή της δουλειάς ενός φαρμακείου, τηρώντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε σε φαρμακοποιό η παραλαβή των πρώτων self test.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook, δεν παρέλαβε έτοιμα τα κιτ που θα πρέπει να δίνει στους πελάτες του, παρά το κάθε κομμάτι του τεστ ξεχωριστά.

Ως εκ τούτου, οι φαρμακοποιοί καλούνται να φτιάξουν το κάθε «πακετάκι» από μόνοι τους, βάζοντας στο καθένα όλα τα μέρη του τεστ, προκειμένου να δοθεί πλήρες στους πελάτες.

Αυτό, όπως τονίζει ο φαρμακοποιός, ενδέχεται να οδηγεί σε λάθη που θα ταλαιπωρούν, τόσο τους φαρμακοποιούς, όσο και τους πελάτες, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέφουν στο φαρμακείο για να διορθωθεί η κατάσταση.

«Τι έχουμε να ζήσουμε…», λέει χαρακτηριστικά ο φαρμακοποιός.

Δείτε τη δημοσίευσή του:

SELF TEST

Πότε ΔΕΝ θα διατίθενται τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία

O Γιάννης Δαγρές, Β’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ-ΝΠΔΔ) και Ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ-ΝΠΔΔ), ξεκαθαρίζει με τη σειρά του πως στις Εφημερίες (διημερεύσεις-διανυκτερεύσεις) δεν θα μπορούν να χορηγούνται τα self-test, καθώς είναι υπερβολικά μεγάλος ο φόρτος εργασίας των φαρμακείων που εκτελούν αυτές τις υπηρεσίες.

Επίσης, τονίζει πως η χορήγηση των δωρεάν τεστ θα γίνεται σταδιακά, ανά ομάδες πληθυσμού που θα ανακοινώνονται, ώστε να μην πέσει υπερβολικά μαζεμένος φόρτος εργασίας στα φαρμακεία, με κίνδυνο να διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ο κος Δαγρές σημειώνει τέλος, πώς ίσως χρειαστεί, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας των φαρμακείων και παρά το τεράστιο πλήθος τους, να χορηγήσουν έγκαιρα τεστ στους πρώτους δικαιούχους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (μαθητές Λυκείου και καθηγητές, δηλαδή περίπου 350-400.000 άτομα) μέχρι και τη Δευτέρα 12-4-2021, να εξεταστούν και άλλες λύσεις ή ενδεχομένως η πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία λίγες ημέρες αργότερα.

newsit.gr

6 Απριλίου, 2021

Leave a Reply

Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης