ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας

tourta_me_mpiskota_ΥΛΙΚΑ:

Για τα μπικότα:
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτας των 225γρ.
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)
Για την κρέμα πατισερί:
4 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. τσαγιού κορν-φλάουρ
5 αβγά
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
3  βανίλιες
τρίμμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.
Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες , 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα. Το πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

 

 

Καλή σας απόλαυση!!

 

7 Νοεμβρίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης