ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Σιροπιαστό κέικ με άρωμα πορτοκαλιού

1Α1ΥΛΙΚΑ:

2 κούπες αλεύρι

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα λιωμένο βούτυρο

1 κούπα χυμό πορτοκαλι

3 αυγά

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 βανίλιες

1 φακελάκι μπέικιν μπάουντερ

 

Για το σιρόπι:

1 ποτήρι νερό

1 ποτήρι ζάχαρη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύεις με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτεις τα αυγά και τον χυμό και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Στην συνέχεια ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις ετοιμάσεις το μείγμα το βάζεις σε ένα ταψάκι και ψήνεις το κέικ 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις ψηθεί το αφήνεις να κρυώσει και ετοιμάζεις το σιρόπι.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και το αφήνεις να πάρει μία βράση. Περιχύνεις το κέικ με το σιρόπι και μόλις το απορροφήσει μπορείς να σερβίρεις.

 

Καλή σας απόλαυση!!

 

 

 

 

9 Μαρτίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης