ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Ρεβανί

1a1ΥΛΙΚΑ:

  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι πρόβειο (300 γρ.)
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για το σιρόπι: 6 φλιτζάνια νερό
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάλε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν. Στο μεταξύ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το σιμιγδάλι. Πρόσθεσε στο μείγμα με τα αυγά το γιαούρτι και συνέχισε το χτύπημα. Στη συνέχεια συμπλήρωσε σιγά, σιγά το αλεύρι με το σιμιγδάλι μέχρι να το πάρει όλο η ζύμη. Στρώσε τη ζύμη σε ταψάκι και ψήσε στους 170οC για 45 περίπου λεπτά. Θα δεις να παίρνει χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνειά του. Για το σιρόπι βάλε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Φρόντισε να αποσύρεις το σιρόπι από τι φωτιά μόλις πάρει βράση (γύρω στα τέσσερα λεπτά). Σιρόπιασε το γλυκό ζεστό και άφησε λίγο να πιει το σιρόπι και να κρυώσει. Σέρβιρε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια

Υπολόγισε να έχεις έτοιμο ζεστό το σιρόπι την ώρα που βγάζεις το γλυκό από το φούρνο για να το σιροπιάσεις αμέσως

Καλή σας απόλαυση!!

 

17 Οκτωβρίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης