Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το χρονικό μίας δολοφονίας που συντάραξε το πανελλήνιο

Τρίτη, 11 Μαΐου 2021. Ώρα 06:30 το πρωί. Η Άμεση Δράση δέχεται κλήση από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος με σπασμένη φωνή ζητάει βοήθεια.
Η αστυνομία φτάνει μέσα σε λίγα λεπτά. Η σύζυγός του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Κάρολαιν Κράουτς, ήταν ήδη νεκρή.

Ο πιλότος αναφέρει στις Αρχές πως οι δράστες ήταν τρεις και μπήκαν στο σπίτι με σκοπό να τους ληστέψουν. Τον έδεσαν και σκότωσαν τη σύζυγό του. Οι αρχές θα τον βρουν δεμένο μόλις φτάσουν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και τον σκύλο της οικογένειας κρεμασμένο…

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φτάνει στην Αλόννησο κρατώντας στην αγκαλιά του την 11 μηνών Λυδία, την κόρη τους, στην κηδεία της Καρολάιν.

Παράλληλα, η έρευνα των αρχών στρέφεται σε ποινικούς που έχουν αποφυλακιστεί.

17 Ιουνίου 2021. Στο μνημόσυνο της Κάρολαιν στην Αλόννησο φτάνουν οι αστυνομικοί και ζητούν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να τους ακολουθήσει για συμπληρωματική κατάθεση στη ΓΑΔΑ.

Αν και αρχικά δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις, στο τέλος ομολογεί ότι εκείνος την δολοφόνησε. Όπως ανέφερε, την έπνιξε με μαξιλάρι μετά από λογομαχία που είχαν, επιμένοντας ακόμα και σήμερα πως την δολοφόνησε ενώ βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής, αρνούμενος πως τα είχε προσχεδιάσει όλα

 

megatv

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο 34χρονος είχε σκηνοθετήσει τη δολοφονία, έτσι ώστε να φανεί ότι την Καρολάιν την σκότωσαν ληστές.

Η υπερασπιστική του γραμμή θα βασιστεί στον ισχυρισμό ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής, παρουσιάζοντας την Καρολάϊν ως πρόσωπο βίαιο, γεγονός που ήδη προκαλεί την οργή των γονιών της άτυχης κοπέλας.

«Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους κι αυτό που πέρασα εγώ και η οικογένεια μου και η οικογένεια της γυναίκας μου να μην το περάσει ποτέ κανείς» είχε δηλώσει στις κάμερες ο καθ’ ομολογίαν δράστης στις 11 Μαΐου 2021.

Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον ανακριτή ο 34χρονος προσπάθησε να πείσει τις Αρχές ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο.

«Ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι, ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου» είχε αναφέρει στην απολογία του.

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα φωτίσουν στο τι έγινε εκείνη την ημέρα. Ο Μπάμπης θα είναι εκεί όποτε κι αν χρειαστεί…» δήλωσε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαιωννίδης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», καθώς σήμερα ξεκινά η δίκη για την στυγερή δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.
Ο κ. Παπαιωαννίδης, μίλησε για την έναρξη της δίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δολοφόνησε την σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

«Θα ξεκινήσουμε σήμερα σίγουρα, θα γίνει και η διαδικασία κλήρωσης των ενόρκων, δεν ξέρω εάν θα διαρκέσει όλη τη μέρα, σίγουρα μέχρι κάποια ώρα. Δεν έχω ζητήσει αναβολή ωστόσο θα τοποθετηθώ λόγω επαγγελματικών υπορεώσεων», ανέφερε αρχικά.

«Ο εντολέας μου και προανακριτικά και ανακριτικά, δεν έθιξε συμπεριφορές, το βασικό αντικείμενο του συγκεκριμένου δικαστηρίου, είναι η εξέταση των γεγονότων εκείνης της νύχτας και της άδικης πράξης η οποία έγινε, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εχουμε εξαρχής την ομολογία της πράξης, ωστόσο δεν δέχεται την κατηγορία της εκ προμελέτης δολοφονίας. Ως πράξη την αποδέχεται αλλά όχι ότι ήταν προμελετημένη, δηλαδή ο νομικός όρος αναφέρει τον όρο «εν βρασμώ ψυχικής ορμής». Κίνητρο δεν υπήρχε και θα ισχυριστεί ότι έγινε εν βρασμώ», δήλωσε ο κ. Παπαιωαννίδης», συμπλήρωσε.

«Έχουν κληθεί και μάρτυρες κατηγορίας από το ίδιο το δικαστήριο. Οι μάρτυρες υπεράσπισης αφορούν στο κοινωνικό περιβάλλον και εξειδικευμένους επιστήμονες πάνω στον τομέα τους, που θα τοποθετούν γενικά και όχι ειδικά για την πράξη», κατέληξε λέγοντας ο κ. Παπαιωαννίδης.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

11 Μαΐου, 2022
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης