Σκρέκας: Άμεσες ενισχύσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου

Για τις ανατιμήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο, αλλά και τα κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη των νοικοκυριών τοποθετήθηκε ο Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι η τιμή του φυσικού αερίου έχει εξαπλασιαστεί από την αρχή του έτους και η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει τετραπλασιαστεί, εξηγώντας ότι οι τιμές της ενέργειας σε διεθνές επίπεδο καθορίζονται μέσα από τις χρηματαγορές, με τη χώρα μας να είναι η πρώτη που πήρε μέτρα.

«Κάθε φορά που θα αντιμετωπίζουμε τέτοιες συνθήκες και θα απειλούνται τα ελληνικά νοικοκυριά και οι Έλληνες καταναλωτές από τέτοιες εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές ενέργειας θα ερχόμαστε και θα τους στηρίζουμε, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν», είπε ο κ. Σκρέκας, συμπληρώνοντας ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε μεγαλύτερες ενισχύσεις.

Άμεσες ενισχύσεις στους λογαριασμούς
Σύμφωνα με τον υπουργό, η ενίσχηση των πολιτών για να απορροφηθούν, όσο αυτό είναι δυνατόν, οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας θα είναι άμεση.

Για το ηλεκτρικό ρεύμα, ο Κώστας Σκρέκας εξήγησε ότι η ενίσχυση αυτή αφορά όλους τους παρόχους, επισημαίνοντας τα εξής:

-Για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος θα υπάρξει ενίσχυση 60 ευρώ/μεγαβατώρα, δηλαδή 18 ευρώ το μήνα για ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 300 μεγαβατώρες το μήνα. Επομένως, 70 ευρώ το τετράμηνο.

-Για ένα νοικοκυριό με κοινωνικό τιμολόγιο η ενίσχυση προσδιορίζεται στα 24 ευρώ το μήνα. Επομένως, η τετραμηνιαία ενίσχυση θα φτάνει τα 100 ευρώ.

Αναφορικά με τις αυξήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά, ο κ. Σκρέκας είπε πως μέσα από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών, τα νοικοκυριά θα δουν μια μείωση μέσα από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, στην δεξιά πλευρά του λογαριασμού, η οποία μπορεί και να προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ. Από του χρόνου, μάλιστα, θα φανεί μια μείωση στους λογαριασμούς.

«Ο στόχος μας είναι μέχρι το 2030, το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», τόνισε.

Σχετικά με το φυσικό αέριο, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε τα εξής:

-Τα αποθέματα είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με πέρυσι.

-Θα υπάρξουν επιπλέον ενισχύσεις έως τον Ιούνιο του 2022.

-Το επίδομα θέρμανσης υπερδιπλασιάζεται και φτάνει τα 170 εκατ. ευρώ.

-Θα υπάρξει και επιπλέον έκπτωση 15% από τη ΔΕΠΑ στο φυσικό αέριο.

   https://www.newsbeast.gr

 

 

 

10 Οκτωβρίου, 2021

Leave a Reply

Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης