Στη φυλακή ο ψευτογιατρός που εμφανιζόταν με το όνομα Νίκος Κοντός- Από Αμερικανός πράκτορας μεταμορφώθηκε σε ογκολόγο γιατρό

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την έκνομη δράση του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη, ο οποίος χθες πέρασε την πύλη των φυλακών, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος

με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, όπως έχει χαρακτηριστεί ο 47χρονος κατηγορούμενος, που είχε καταφέρει να ξεγελάσει περισσότερους από 40 συμπολίτες μας και το όνομά του να συνδεθεί με την απώλεια δυο νέων παιδιών και ενός ηλικιωμένου άνδρα, δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του στον ανακριτή εμπειρικός βοτανολόγος!

Όπως είπε, δεν προσπάθησε να πείσει ποτέ κανένα από τα θύματά του να διακόψουν τις θεραπείες που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους και πως το μόνο που ήθελε ο ίδιος ήταν να τους βοηθήσει.

Μάλιστα, αρνήθηκε ότι έλαβε και χρήματα για τις… υπηρεσίες του ενώ ουδέποτε όπως φέρεται να υποστήριξε, υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα τον θεραπεύσει. Ομολόγησε, ωστόσο, ότι δεν είναι γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων υποδυόμενος τον γιατρό. Φέρεται μάλιστα να ζήτησε συγνώμη.

Ο 47χρονος, που είχε καταφέρει να εξαπατήσει ακόμη και τον Δημήτρη Κοντομηνά, καταφέρνοντας να του αποσπάσει περί τα δέκα εκατ. ευρώ όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του επιχειρηματία, ρωτήθηκε από τις ανακριτικές αρχές για την…. θεραπεία που παρείχε στα δυο νέα παιδιά που χάθηκαν, εξαιτίας του, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας. Απαντώντας φέρεται να ανέφερε πως σκοπός του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία είχε συναντήσει ενώ είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν. Πάντως, αποδέχθηκε κατά τις πληροφορίες ότι πήρε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων. Αντίθετα, όπως φέρεται να είπε δεν έλαβε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που απαιτεί ο νόμος για την τυποποίηση του αδικήματος. Φέρεται δε αποφασισμένος να υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται πως η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών. Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος υπόσχονταν θεραπεία στα ανυποψίαστα θύματά του χορηγώντας τους βότανα από το Πήλιο και ουσίες με ινδική κάνναβη.

Η συνέχεια της ανάκρισης

Μετά την προφυλάκιση του 47χρονου, η ανακριτική έρευνα για την απίστευτη αυτή ιστορία θα συνεχιστεί και προς άλλες κατευθύνσεις με στόχο να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα τρίτα πρόσωπα στην όλη υπόθεση. Ήδη, οι γονείς των δυο παιδιών που χάθηκαν εξαιτίας της δράσης του κατηγορουμένου ζητούν με κοινή δήλωσή τους να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες «ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας».

Συγκεκριμένα, μέσω του δικηγόρου τους Δημήτριου Κουσιουρή, οι γονείς των δυο ανήλικων θυμάτων σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν τα εξής:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του.

Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας.

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

Στην δημοσιότητα δόθηκαν με εντολή εισαγγελέα τα στοιχεία του 47χρονου ο οποίος εμφανιζόταν ως γιατρός και μαζί με την σύζυγό του που παρίστανε την κόρη εφοπλιστού εξαπατούσαν άρρωστους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ο άνθρωπος αυτός δήλωνε επίσης πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και πράκτορας της CIA.

Το πρόσωπο και το πραγματικό όνομα του 47χρονου ο οποίος παρίστανε τον γιατρό και εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο Νίκος Κοντός, δημοσιοποιήθηκε σήμερα με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών. Πρόκειται για τον Νικόλαο Κοντοστάθη του Ελευθερίου και της Ελένης.

Ο 47χρονος συνελήφθη μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του και πλέον είναι αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, ενώ οι αρχές αναζητούν συνεργάτες του.

Η δράση του δήθεν ειδικού ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων καρκινοπαθών παιδιών 14 και 16 ετών που πέθαναν καθώς ο 47χρονος είχε πείσει τους οικείους τους να διακόψουν την θεραπευτική αγωγή που λάμβαναν για σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπιζαν. Στην πορεία, στα θύματα του προσποιούμενου τον ειδικό επιστήμονα, που επικαλούνταν σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, προστέθηκε ένας ακόμη 78χρονος ασθενής που πέθανε ενόσω τον είχε “αναλάβει” ο 47χρονος. Ο “επιστήμονας” προσέγγιζε “βαριές” περιπτώσεις ασθενών και υποσχόμενος ίαση τους έπειθε να σταματούν τις θεραπείες τους, παρέχοντας “εξελιγμένα” φάρμακα, που όπως αποδείχθηκε περιείχαν μεταξύ άλλων δραστικές ουσίες κάνναβης.

Των επισταμένων ερευνών που γίνονταν όλο το προηγούμενο διάστημα για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς εμφανιζόταν με άλλο όνομα, επόπτευε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης που αφορά την υγεία και την ζωή ασθενών με βαριές ή ανίατες ασθένειες που προσέγγιζε ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, φαίνεται πως ο “γιατρός” έχει καταφέρει να αποσπάσει από τις οικογένειες των -γνωστών στις αρχές- θυμάτων του ποσό που υπερβαίνει τις 53 χιλιάδες ευρώ, ενώ βασικό ρόλο στην όλη δράση του 47χρονου φαίνεται να έχει η σύζυγος του η οποία εμφανιζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Στο στόχαστρο των ερευνών των αρχών, πλην της συζύγου του κατηγορουμένου, έχουν τεθεί και δύο γιατροί οι οποίοι ωστόσο, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν αποκλείεται να εξαπατήθηκαν και αυτοί από τον κατηγορούμενο.

Η υπόθεση της αποκάλυψης των στοιχείων του δήθεν γιατρού, φαίνεται να επιταχύνθηκε όταν κινητοποιήθηκε γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο ασθενούς που είχε “αναλάβει”. Εκεί φαίνεται να πρόδωσε τον 47χρονο ότι δεν ήξερε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση.

Είχε εξαπατήσει μέχρι και γιατρούς

Μέχρι και γιατρούς είχε εξαπατήσει με τις δήθεν επιστημονικές του γνώσεις, ο 47χρονος ψευτογιατρός.

Εμφανιζόταν ως πιστός Χριστιανός και άνθρωπος της Εκκλησίας, προσεγγίζοντας τα θύματα του σε μοναστήρια, όπου κατέφευγαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους για να ζητήσουν, ως ύστατη ελπίδα, βοήθεια από τον Θεό, και τους έπειθε να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και τα «μαντζούνια» που τους πρότεινε για να θεραπευτούν.

Όταν συνελήφθη ο 47χρονος, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται για απάτη σε βάρος του επιχειρηματία, από τον οποίο φέρεται ότι απέσπασε 55.000.000 ευρώ από το 2004 έως το 2009, υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ είχε βγει και απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε βάρος του.

Εκείνο που εξέπληξε τους αστυνομικούς κατά την εξέλιξη της έρευνας, είναι ότι είχε πείσει γιατρούς πως είναι συνάδελφος τους και διέθεταν το ιατρείο τους για συνεξετάζουν ασθενείς. Κάποιοι από αυτούς κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια και έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν περί τίνος επρόκειτο.

Δυο γιατροί κατηγορούνται για συνέργεια – Η σύζυγος «κόρη εφοπλιστή»

Δύο γιατροί, κατηγορούνται για συνέργεια στις απάτες, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, γνώριζαν την πλαστοπροσωπία του 47χρονου, ενώ για τον ίδιο λόγο κατηγορείται και η σύζυγος του συλληφθέντος η οποία εμφανιζόταν ως κόρη εφοπλιστή. Και οι τρεις δεν συνελήφθησαν λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου, καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα, αλλά συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονίες και άλλα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Επειδή το μέγεθος της δράσης του συλληφθέντα δεν έχει ακόμα υπολογιστεί και εκτιμάται ότι εμπλέκεται σε πολύ περισσότερες ενέργειες από αυτές που έχουν διαλευκανθεί, από την ΕΛ.ΑΣ ζητήθηκε άδεια για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα θύματα του.

Χρησιμοποιούσε μέχρι και τον Σουμάχερ

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέει ο πατέρας ενός από τα θύματα του γιατρού “μαϊμού” για τον τρόπο που δρούσε και εξαπατούσε όλο τον κόσμο. Ο πατέρας μίλησε στο Open και αναφέρθηκε για το πως έπεσε στην πλεκτάνη που του έστειλε ο 47χρονος γιατρός “μαϊμού”

Όπως αποκαλύπτει “μας τον είχα συστήσει μέσω της εκκλησίας, από κει και πέρα έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε, πρώτον γιατί συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από Αμερική, Νέα Υόρκη, έχει και προφίλ στο Linkedin. Ότι ήταν τότε στο ατύχημα του Σουμάχερ, ήταν στην κλινική που δούλευε αυτός στην Ελβετία. Που παρουσίαζε αυτός ότι δούλευε. Εκεί που ήταν ο Σουμάχερ, με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν στην Ελβετία για καλλωπισμό, για θεραπείες διάφορες τέλος πάντων γιατί ήταν πανάκριβο κέντρο”.

Στη συνέχεια ο πατέρας ανέφερε πως “ εγώ δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Εμείς είχαμε τους γιατρούς μας. Και μου παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Ο γιατρός στο Παίδων, ο παιδονευροχειρούργος, ο παιδοογκολόγος ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα, ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν την έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων.

Την θεραπεία (άλλαξε). Δηλαδή εκεί που έπαιρνε την “άλφα” θεραπεία μέχρι τώρα, λέει “ο,τι παίρνατε μέχρι τώρα είναι άχρηστο, πάμε στη θεραπεία τη δικιά μου, με διάφορα σκευάσματα και τα λοιπά και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση. Ούτε καν δηλαδή, πάμε και βλέπουμε. Είναι η θεραπεία της πλήρους ίασης”.

Σε ερώτηση για το τι χορηγούσε στο παιδί τόνισε πως “ όχι. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού”.

Δηλαδή αυτός έκλεινε ραντεβού να κάνουμε μαγνητική και πηγαίναμε εμείς εκεί πέρα και ερχόταν και αυτός. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί. Σε συζητήσεις με άλλους γιατρούς έλεγαν “ βέβαια δεν υπάρχει άλλος γιατρός σαν και αυτόν”…

«Κολλητός» του Μπους και με χέρια βαμμένα με αίμα

Πράκτορας της CIA με… ειδικότητα στα δορυφορικά συστήματα και τις “μαύρες αποστολές” σε επικίνδυνα μέρη της Γης, ειδικός παθολόγος και ερευνητής βιοϊατρικής, ακόμα και άγιος πνευματικός από το Άγιο Όρος.

Ο αδίστακτος υποτιθέμενος γιατρός “Νίκος Κόντος”, όπως ήταν το fake όνομα του απατεώνα, έχει πλούσια δράση στο “παλ μαρέ” του, καθώς είναι από παλιά γνωστός στις Αστυνομικές Αρχές της χώρας.

“Μαϊμού” γιατρός εδώ και 20 χρόνια

Η δράση του συγκεκριμένου αδίστακτου προσώπου που μπροστά στα χρήματα και το εύκολο κέρδος δεν δίστασε να σκοτώσει δυο παιδιά κι έναν άνδρα 76 ετών, ξεκινά από τις αρχές του 2000, όπου δειλά δειλά έχτισε την καριέρα του στον τομέα της απάτης.

Ο 47χρονος στήνει την πρώτη του μεγάλη απάτη λίγο πριν τα μέσα της δεκαετία του 2000, όταν αρχίζει να κυκλοφορεί στα καλά στέκια της πόλης, εμφανιζόμενος ως Ελληνοαμερικανικός, ο οποίος είχε φτάσει στα ύπατα αξιώματα της CIA και μάλιστα ήταν ειδικός στις “μαύρες αποστολές”, τις μη καταγεγραμμένες και αναγνωρίσιμες δηλαδή, αλλά και ειδικός στα δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης.

Μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να αυτοδιαφημίζεται ως κολλητός της οικογένειας… Μπους. Χαρακτηριστικό το επεισόδιο που μετέφερε στο Newsit άνθρωπος που είχε βρεθεί μπροστά σ’ ένα από τα σόου, που έστηνε εκείνη την εποχή ο 47χρονος, όταν βρίσκονταν στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας.

Εκεί χτυπούσε ξαφνικά το τηλέφωνο του: “…Και μας έδειχνε την οθόνη όπου ανέγραφε στα αγγλικά το όνομα του πρόεδρου Τζορτζ Μπους. Απαντούσε στην κλήση σε άπταιστα Αμερικάνικα και μάλιστα με προφορά και μιλούσε δήθεν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ σαν να έχουν μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά. Κάτι σαν παιδικοί φίλοι ένα πράγμα”, λέει χαρακτηριστικά στο Newsit.gr ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σε πάρτι… ψάρευε θύματα

Σ’ ένα από αυτά τα πάρτι σε παραλιακή βίλα της Αττικής, ο παμπόνηρος Νίκος Κόντος κατάφερε να προσεγγίσει και να “δαγκώσει” τελικά, ένα από τα πιο βαριά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Ο 47χρονος πρώην “υψηλόβαθμος πράκτορας της CIA” “έψησε” τον πασίγνωστο Έλληνα επιχειρηματία, πως μπορούν να κάνουν δουλειές με συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης και βέβαια απευθείας με την οικογένεια Μπους και όχι μόνο.

Ο απίστευτος αυτός τύπος, έφτασε στο σημείο να ταξιδέψει ακόμα και στην Ν. Υόρκη με τον Έλληνα επιχειρηματία, όπου του έκλεινε διάφορα ραντεβού με δήθεν υψηλόβαθμα στελέχη της CIA, αλλά και τις τότε Αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να πάρουν την δουλειά με τα δορυφορικά συστήματα.

Το σατανικό σχέδιο του 47χρονου δεν σταμάτησε εκεί

Μαζί με τον πασίγνωστο επιχειρηματία ταξίδεψαν ακόμα και στην Κίνα, προκειμένου να κλείσουν και εκεί δουλειές με στελέχη της Κινεζικής Κυβέρνησης.

Όλη αυτή η απάτη, στοίχισε στον Έλληνα επιχειρηματία μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία βέβαια τσέπωνε ο απατεώνας ο οποίος μάλιστα έφτιαξε βίλα με πισίνα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Η υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια, έπειτα από μήνυση που είχε κατάθεση ο επιχειρηματίας, με αποτέλεσμα να επιβληθούν το 2011 περιοριστικοί όροι στον αδίστακτο απατεώνα.

Δείτε βίντεο με την άφιξη του Νίκου Κοντοστάθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας

«Dr. Κόντος», o ψευτογιατρός που σκόρπισε θάνατο

Οταν η καριέρα του ως αρχιπράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έληξε άδοξα και φορτώθηκε ένα δικαστήριο με βαρύ κατηγορητήριο, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 30.000 ευρώ εγγύηση, ο Νικόλαος Κοντοστάθης πήγε στο Αγιον Ορος να ηρεμήσει.

Εκεί, σε ένα απομονωμένο κελί στον Αθω και αφού μιλούσε για ώρες με μοναχούς και επισκέπτες, άρχισε να σκέφτεται τον επόμενο χαρακτήρα που θα ενσάρκωνε. Κι έτσι ξεκίνησε να γράφει ένα ακόμη αλλόκοτο σενάριο που σύντομα θα σκηνοθετούσε. Διαπίστωσε ότι υπάρχει κενό στο εμπόριο ελπίδας σε ανθρώπους δύστυχους, χτυπημένους από ανίατες ασθένειες και γι’ αυτό αποφάσισε να αλλάξει πεδίο δράσης.

Από Αμερικανός πράκτορας μεταμορφώθηκε σε ογκολόγο γιατρό που σπούδασε στις ΗΠΑ, όμως αυτή τη φορά ο Νικόλαος Κοντοστάθης δεν έπαιζε με εκατομμύρια, αλλά με ανθρώπινες ζωές. Και τα παραμύθια του δεν είχαν μόνο οικονομικές ζημίες, αλλά και θανάτους ανθρώπων. Ανάμεσά τους και δύο παιδιών ηλικίας 14 και 16 ετών. Το όριο είχε ήδη ξεπεραστεί…

Ο Κοντοστάθης έγινε «Dr. Kontos», ερευνητής του μεγαλύτερου ιατρικού ινστιτούτου της Ελβετίας, ανιψιός του εφοπλιστή Νιάρχου με σύζυγο Ελληνοαμερικανίδα γιατρό αιματολόγο της οικογένειας Λιβανού.

Ο «απατεώνας με τα χίλια πρόσωπα» δήλωνε μόνιμος κάτοικος Αμερικής. Χωρίς ΑΦΜ στην Ελλάδα, με βαθιές ρίζες στην Εκκλησία, στα μοναστήρια και πρόσβαση σε όλα τα ιατρικά κέντρα του κόσμου. Προμηθεύτηκε δύο κινητά τηλέφωνα όπου στο ένα εμφανιζόταν ως γιατρός, στο δεύτερο ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ διέθετε και έναν ελβετικό αριθμό που τον έδινε όταν τα πράγματα δυσκόλευαν για να πείσει για το ψεύτικο προφίλ του.

Στην ουσία, το μόνο που διέθετε ο «δρ Θάνατος» ήταν θράσος και μια πρωτοφανή ικανότητα να μεταλλάσσεται σαν χαμαιλέοντας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δικαστήριο όπου εμφανίστηκε μετά τη μήνυση που του έκανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς παρουσιάστηκε ως ρακένδυτος, αξύριστος, ένας ανθρωπάκος, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι και αυτός υπήρξε θύμα του διεθνούς κυκλώματος που πλεύρισε και έφαγε από τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ALPHA 55 εκατ. ευρώ…

Το απίστευτο είναι ότι αυτός ο ψυχρόαιμος απατεώνας κατάφερε να πείσει νευροχειρουργό ότι θα τον διορίσει στην Ελληνική Αστυνομία, τον έβαλε να αγοράσει μέχρι και στολή ταξιάρχου, καθώς η ορκωμοσία, όπως τον διαβεβαίωνε, θα γινόταν μετά τη λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ του πήγε και ο ίδιος το ξίφος στο σπίτι του!

Παράλληλα, υποσχόταν διορισμούς σε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλη κλινική που ετοιμαζόταν στην Γλυφάδα με χρηματοδότηση από το Βατικανό, ενώ ο ίδιος γιατρός κατέθεσε ότι για έξι μήνες λάμβανε σκευάσματα από τον ψευτογιατρό για να του θεραπεύσει την ατοπική δερματίτιδα από την οποία έπασχε!

Τελικά την πάτησε από μια επιταγή που του έδωσε ο πατέρας της μικρής που πέθανε μετά τις «θεραπείες» και τη χρησιμοποίησε για να πληρώσει το ιδιωτικό σχολείο των δύο παιδιών του. Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, για να εντοπίσουν τη βίλα-φρούριο στο Λαγονήσι με την πισίνα και το γήπεδο τένις, ακολούθησαν το σχολικό που μετέφερε τα παιδιά του.

newsit

protothema

 

23 Ιουνίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης