Πανεπιστήμιο του Τέξας -Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις του κορονοϊού το εμβόλιο της Pfizer

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό φαίνεται πως είναι αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη και τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότιο Αφρική και έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, σύμφωνα με εργαστηριακή έρευνα.

Η μελέτη που έγινε από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, αλλά δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό, έδειξε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση του στελέχους του ιού που φέρει τη λεγόμενη μετάλλαξη N501Y, όπως γράφει η βρετανική Telegraph.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα αίματος από άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο.

Τα ευρήματα βέβαια είναι περιορισμένα, επειδή δεν εξετάζεται το σύνολο των μεταλλάξεων που βρέθηκαν, όμως είναι αρκετά αισιόδοξα, κάτι που δήλωσε άλλωστε και ο βασικός ερευνητής της Pfizer, Φιλ Ντόρμιτζερ.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν παρόμοιες δοκιμές για να διαπιστώσουν αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό έναντι και άλλων μεταλλάξεων και εκφράζουν την ελπίδα ότι θα έχουν περισσότερα δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες.

Διετής… ανοσία;

Την ίδια στιγμή και ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια ενδέχεται να παρέχουν προστασία μέχρι και έξι μήνες, το εμβόλιο της Moderna είναι πιθανό έχει αποτελέσματα ακόμη και για δύο χρόνια μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αν και όπως διευκρίνισε χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να υπάρξει μια οριστική αξιολόγηση. Το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας έλαβε την Τετάρτη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

Protagon.gr

13 Ιανουαρίου, 2021

Leave a Reply

Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης