«Ανέβασα 39 πυρετό, είχα κόπωση και έντονο πονοκέφαλο»– Τι δηλώνει εθελοντής που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Εθελοντής που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό ισχυρίζεται πως είχε πυρετό, ρίγη, πονοκεφάλους και κόπωση για 14 μέρες.

«Ξύπνησα στις 2 τα ξημερώματα και έτρεμα. Είχα 39 πυρετό», είπε στην Daily Mail εθελοντής που δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το όνομά του.

«Ένιωσα απίστευτα αδύναμος και δεν μπορούσα πραγματικά να σηκωθώ και να κινηθώ, οπότε η σύντροφός μου έπρεπε να μου δώσει παρακεταμόλη», λέει στη συνέχεια ο εθελοντής και προσθέτει:

«Ο πυρετός συνεχίστηκε για περίπου μια μέρα και απλά ένιωθα πολύ αδύναμος και ήμουν σε λήθαργο. Δεν μπορούσα πραγματικά να κάνω τίποτα».

Ο ανώνυμος άνδρας είπε επίσης πως είχε έντονο πονοκέφαλο και ρίγη, ωστόσο τα πιο σοβαρά συμπτώματα υποχώρησαν την τρίτη ημέρα.

«Αισθανόμουν ακόμα αδύναμος για μερικές μέρες, αν και τα συμπτώματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο η πρώτη μέρα, κάτι που ήταν απαίσιο», είπε μεταξύ άλλων.

Ο εθελοντής ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα λάμβανε ακόμα μία δόση του εμβολίου, αλλά το ραντεβού του ακυρώθηκε το προηγούμενο βράδυ λαμβάνοντας email.

To συγκεκριμένο email, το οποίο δημοσίευσε η Daily Mail αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καθώς αναγνωρίστηκε μια ασθένεια σε έναν εθελοντή που μπορεί να σχετίζεται ή όχι με το εμβόλιο, αναβάλλουμε τις κλινικές έως ότου έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Ασθένειες συμβαίνουν κατά την διάρκεια δοκιμών με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων (18.000 τώρα στις δοκιμές μας σε όλο τον κόσμο) και έτσι πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά κάθε ασθένεια για να αξιολογήσουμε την διάγνωση και να δούμε εάν υπάρχει προφανής εξήγηση».

Την ίδια στιγμή ένας άλλος εθελοντής του εμβολίου της Οξφόρδης, ο 35χρονος Τζακ Σόμερς, δήλωσε πως θέλει να κάνει τη δεύτερη δόση.

Ο εθελοντής είχε λάβει την πρώτη δόση τον Μάιο και είναι απογοητευμένος που οι έρευνες «πάγωσαν».

Ο 35χρονος πιστεύει ότι η δοκιμή του εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι ασφαλής και δήλωσε πως είναι «κυρίως απογοητευμένος» για την καθυστέρηση.

EleftherosTypos.gr

19 Φεβρουαρίου, 2021
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης