Αδέσποτος Πλανήτης -Το φιλοζωικό σωματείο από φίλους και φίλες που αγαπούν τα ζώα

1a1Στο χώρο της Εξοχής στη Θεσσαλονίκη, πολύ κοντά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ζουν ευτυχισμένες από το 2010 , 150 περίπου μουρίτσες. Άλλες μικρές και άλλες μεγάλες, άλλες υγιείς και άλλες άρρωστες, άλλες όμορφες και άλλες ασχημούλικες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο φόβος εξόντωσης των σκύλων της περιοχής οδήγησε την Ελένη να αρχίσει να μαζεύει όσα σκυλάκια κινδύνευαν εκεί κοντά.

Με τον καιρό οι σκύλοι αυξάνονταν. Από 10 έγιναν 20, μετά 30, μετά 40 και πλέον 599 ποδαράκια (149 τετράποδοι και 1 τρίποδος μπελάς) έχουν βρει αγάπη και προστασία. Η προσπάθεια της Ελένης άρχισε να οργανώνεται καλύτερα και δημιουργήθηκε ο Αδέσποτος Πλανήτης, μια εθελοντική αρχικά ομάδα που τον Σεπτέμβριο του 2015 έγινε πλέον επισήμως και ελληνικό σωματείο (με αριθμό 35134-11-12-14 και γεμή 132724804000).

Ο Αδέσποτος Πλανήτης σήμερα διαθέτει 2 χώρους και αριθμεί 20 ενεργούς εθελοντές που σε καθημερινή βάση περιποιούνται τα ζώα του καταφυγίου και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και χρήματα σε κάθε ζωντανή ψυχή που τους έχει ανάγκη. Επεμβαίνουν σε περιστατικά κακοποίησης, πραγματοποιούν διασώσεις, μεταφέρουν τραυματισμένα ζώα στο γιατρό, στειρώνουν αδέσποτα, ταϊζουν και δημιουργούν καταλύματα στο δρόμο και παράλληλα προσπαθούν να βρουν σπιτάκι σε όσα σκυλάκια ζουν μόνα τους σε επικίνδυνες συνθήκες.

Τα έξοδα πολλά. Γιατροί, φάρμακα, τροφές…

Και τα έσοδα ελάχιστα, αφού τα μοναδικά έσοδα του Αδέσποτου Πλανήτη προέρχονται από φίλους και φίλες που αγαπούν τα ζώα και θέλουν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν.

Ακόμα και το πιο μικρό ποσό μεταφράζεται σε χούφτες κροκέτας που εξασφαλίζουν την επιβίωση σε σκύλους  που μέχρι τώρα πέθαιναν στους δρόμους αβοήθητοι. Και η πιο μικρή βοήθεια είναι σημαντική.

Όλοι μαζί μπορούμε. Μπείτε στην ομάδα του facebook, επισκεφτείτε τον χώρο, γνωρίστε μας,  χαϊδέψτε τις φατσούλες και βοηθήστε όπως μπορείτε !!!

Ο Αδέσποτος Πλανήτης ανήκει πλέον επίσημα στα ελληνικά σωματεία με ΑΡΙΘΜΟ 35134-11-12-14 ΓΕΜΗ 13272480400
Β) Πώς μπορείτε να βοηθήσετε :
Ο Αδέσποτος Πλανήτης μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ !!!

Ο Αδέσποτος Πλανήτης, όπως και κάθε πολύτεκνη οικογένεια (150 μουρίτσες, ζωή να έχουνε), έχει πολλές ανάγκες κάθε μέρα. Δυστυχώς, οι ενεργοί εθελοντές, αυτοί που προσφέρουν στα φατσάκια μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι λίγοι. Πολλές φορές, είτε επειδή δεν έχουμε χρόνο, είτε επειδή δεν έχουμε χρήματα, είτε επειδή είμαστε μακριά, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. ΛΑΘΟΣ ! Δείτε τι ανάγκες έχει η ομάδα και διαλέξτε τι σας ταιριάζει περισσότερο…

  • –       Οικονομική ενίσχυση, είτε όποτε μπορείτε, είτε στα πλαίσια των εικονικών υιοθεσιών. Μην ξεχνάτε, ότι κάθε μήνα τα έξοδα των παιδιών είναι πολλά : τροφές, αποπαρασίτωση, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες. Όποιος έχει ακόμα και έναν σκύλο σπίτι του, καταλαβαίνει πολύ καλά για τα ποσά που μιλάμε. Φανταστείτε να είχατε 80 τέτοιες φατσούλες να φροντίζετε !!! Χρεοκοπία…
  • –       Μεταφορές : Ο Αδέσποτος Πλανήτης δυστυχώς δεν διαθέτει αυτοκίνητο. Επομένως, η μεταφορά των «κατοίκων» του στο γιατρό ή η επέμβασή του σε έκτακτα περιστατικά για να σώσει κάποιο ζωάκι, είναι τρομερά δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Αν είστε οδηγός και μπορείτε να μας διαθέσετε λίγο από τον χρόνο σας, μπορείτε κυριολεκτικά να σώσετε ζωές.
  • –       Φιλοξενίες : αν είστε πολλές ώρες στο σπίτι και θέλετε παρέα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να μας βοηθήσετε. Πολλές από τις φατσούλες μας χρειάζονται φιλοξενία, είτε επειδή κάνουν κάποια θεραπεία, είτε επειδή είναι μεγάλες σε ηλικία και δεν αντέχουν τα πολλά κρύα και τις πολλές ζέστες. Αν είστε έμπειρος σκυλογονιός μπορείτε να φιλοξενήσετε κάποιο από τα σκυλάκια μας προκειμένου να το προετοιμάσετε με εντατικά «ιδιαίτερα» μαθήματα για να συνηθίζει την ζωή μέσα σε ένα σπίτι και να είναι έτοιμο για μια πετυχημένη υιοθεσία.
  • –       Βόλτες και περιποίηση : Δεν έχετε δικό σας σπίτι ; Λείπετε πολλές ώρες στη δουλειά, αλλά απολαμβάνετε τις βόλτες στην εξοχή ; Ε, και για εσάς υπάρχει κάτι. Πάρτε με το λουρί κάποια από τις ομορφιές μας και κάντε της μια μεγάλη βόλτα στα βουνά και στα λαγκάδια της περιοχής. Δυστυχώς – ή ευτυχώς- τα σκυλάκια μας δεν έχουν συνηθίσει να βγαίνουν έτσι βόλτα, αφού είναι πολύ ανεξάρτητα σαν χαρακτήρες και πηγαίνουν μόνα τους βολτίτσες. Αν δεν είστε και τόσο αθλητικός τύπος, μπορείτε να αναλάβετε την περιποίησή τους. Χτενίστε τα και κάντε τα κουκλάκια για να τα προωθήσουμε πιο εύκολα !
  • –       Καθαριότητα και κατασκευές στον χώρο του Αδέσποτου Πλανήτη : Οι συνθήκες στον χώρο μας είναι πολύ δύσκολες. Η μοναδική υποδομή που υπάρχει είναι μια απλή περίφραξη. Μας λείπουν σπιτάκια, υπόστεγα, ενώ η έλλειψη ρεύματος καθιστούν πολύ δύσκολες τις κατασκευές, αλλά και την καθαριότητα του χώρου. Πάρτε σφυριά, κατσαβίδια, γάντια ή σακούλες σκουπιδιών και βοηθήστε να κάνουμε τον χώρο παλατάκι.
  • –       Προώθηση των σκύλων μας για υιοθεσία : Είστε χωρίς αμάξι, χωρίς λεφτά και κολλημένοι σε ένα γραφείο όλη μέρα, μπροστα από έναν υπολογιστή ; Ε, ακόμα και τότε μπορείτε να βοηθήσετε και μάλιστα πολύ. Αναλάβετε να προωθείτε συστηματικά κάποια από τις φατσούλες μας σε συγκεκριμένες φιλοζωικές ομάδες κάθε 2-3 μέρες μέχρι να βρει το σπιτάκι που της αξίζει.

Επικοινωνήστε μαζί μας …

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Αδέσποτο Πλανήτη, να γίνετε ενεργός εθελοντής, να υιοθετήσετε εικονικά ή πραγματικά ένα φατσάκι μας, πάρτε τηλέφωνο στο 6970195672 (WHAT’S UP, Ελένη όχι 4-8) και 6974832662 (Νατάσα) ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook στην ομάδα FRIENDS OF STRAY PLANET- GREECE

https://www.facebook.com/groups/114156882095688/

Κατάθεση χρημάτων για τροφές
Η ομάδα μας συνεργάζεται με το πετ σοπ PETS FROM ALL OVER THE WORLD (Παρχαρίδης Κωνσταντίνος Α.). Υπάρχει λογαριασμός του καταστήματος στην τράπεζα Eurobank με αριθμό 00260079940200374745 στο όνομα Παρχαρίδου ΚΛ ΜΟΝ ΕΠΕ. Κατά την κατάθεσή σας παρακαλώ να γράφετε οπωσδήποτε το όνομα του καταθέτη και την αιτιολογία : Αδέσποτος Πλανήτης. Αφού έχετε κάνει την κατάθεση, ενημερώνετε με μήνυμα κάποιον διαχειριστή μας.
Το iban και το bic του πετ σοπ είναι : GR3702600790000940200374745  κ το ΒΙC ERBKGRAA
Αντί για την τράπεζα, μπορείτε επίσης να αφήνετε χρήματα στα καταστήματα της Αγ. Θεοδώρας 9 (τηλ 2310267575) ή της Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου 34 (2310253255). Σας παρακαλούμε πολύ στη συνέχεια να μας ενημερώνετε για να περνάμε το ποσό στα οικονομικά αρχεία της ομάδας.

23 Ιανουαρίου, 2017
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης