Έρχονται νέα μέτρα – «lockdown» για τους ανεμβολίαστους

Όλα δείχνουν πως πάμε σε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Σε συγκεκριμένες περιοχές και για συγκεκριμένη περίοδο.

Φουντώνουν οι φωνές προς την κυβέρνηση πως πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα ειδικά στις κόκκινες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Τα δε νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα είναι στα όριά τους και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης «επί χάρτου» μετατρέπονται σιγά- σιγά σε μια νέα πραγματικότητα, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι επεκτείνει τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της κρίσης…

Το iEidiseis σε συνομιλία με τους Ειδικούς οι οποίοι σήμερα δεν συνεδρίασαν -όπως γινόταν κάθε Τετάρτη- υπογράμμισαν ότι κανένα lockdown δεν θα επιβληθεί, ωστόσο, μέτρα προς την κατεύθυνση του ακόμη μεγαλύτερου περιορισμού των ανεμβολίαστων είναι έτοιμα να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση.

Όπως προσθέτουν το «lockdown των ανεμβολίαστων» είναι στα σχέδια πολλών χωρών της Ευρώπης όπως στην Αυστρία η οποία έθεσε συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις στην κυκλοφορία τους.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται στις πολύ δύσκολες περιοχές, με μεγάλη δηλαδή διασπορά να αποφασιστεί το αυξημένο testing και στους εμβολιασμένους.

Βέβαια το μέτρο που είναι καλά κρυμμένο στο συρτάρι των ειδικών και θα μπει στο τραπέζι ανάλογα με την πορεία του τέταρτου κύματος (από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά) αφορά το ωράριο στη διασκέδαση και πάλι σε συγκεκριμένες και μόνο περιοχές.

iEidiseis

27 Οκτωβρίου, 2021
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης