Έλληνας “μεγαλογιατρός” «μαϊμού» εξαπατούσε βαριά ασθενείς –«Σκότωσε» τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους δυο παιδιά

Σοκ από την αποκάλυψη της απάτης που είχε στήσει ένας 47χρονος που παρίστανε τον νευροογκολόγο. Υποχρέωνε τους ασθενείς του να «κόψουν» τη φαρμακευτική αγωγή που παρακολουθούσαν και τους αποσπούσε χιλιάδες ευρώ. Οι «θαυματουργές θεραπείες» του είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

47χρονος που εμφανιζόταν ως μεγαλογιατρός, έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να του εμπιστευθούν τη θεραπεία τους. Εμφανιζόταν ως γιος γνωστού εφοπλιστή ή και ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας! 14, 16 και 76 ετών τα θύματά του, είχε πάρει πάνω από 58.000 ευρώ από τις οικογένειές τους!

Χειροπέδες στον 47χρονο αγύρτη που δήλωνε γιατρός με περγαμηνές από ερευνητικά κέντρα και νοσοκομεία της Ελβετίας για να πείθει οικογένειες με οικονομική επιφάνεια να του εμπιστευθούν τη θεραπεία των ασθενών συγγενών τους πέρασαν την Τρίτη (16.06.2020) οι Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 47χρονος Έλληνας ως σπουδαίος γιατρός έπειθε τους συγγενείς των ασθενών αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς να εγκαταλείψουν τις θεραπείες που ακολουθούσαν, να εμπιστευτούν τα «σκευάσματά του» και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του για να… σωθούν. Μόνο που εξαιτίας του, σύμφωνα με την αστυνομία, δυο ανήλικα παιδιά 14 και 16 ετών κι ένας 76χρονος, πέθαναν!

Ο γιατρός «μαϊμού», εκτός από τους τρεις θανάτους, εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις. Στα θύματά του έδινε, ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, σκευάσματα αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης. Τους εμφανιζόταν (μεταξύ πολλών άλλων) είτε ως γιος γνωστού εφοπλιστή, είτε ως παντρεμένος με κόρη γνωστού εφοπλιστή ακόμη και ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας!

Ο 47χρονος Έλληνας “μεγαλογιατρός” συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (16.06.2020) στην Αττική για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος. Τον έπιασαν σε πολυτελή βίλα 300 τ.μ. στη βορειοανατολική Αττική, όπου έμενε το τελευταίο διάστημα. Με τα χρήματα των θυμάτων του, μάλιστα, έφτιαχνε και πισίνα.

Το κουβάρι της δράσης του 47χρονου Έλληνα, που εκμεταλλευόταν τον πόνο και την απόγνωση ανθρώπων που είτε ήταν άρρωστοι είτε είχαν συγγενή με ανίατη ασθένεια, άρχισε να ξετυλίγεται πριν από 13 μήνες. Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της αστυνομίας, ο 47χρονος «γιατρός» έβρισκε τα θύματα του είτε στο Άγιο Όρος, όπου πήγαινε για να προσευχηθεί είτε σε θεραπευτήρια όπου δήλωνε γιατρός που ήθελε να βοηθήσει αναξιοπαθούντες αλλά έψαχνε για οικογένειες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια!

Μετά τη σύλληψη του, χθες (16.06.2020) στη βίλα του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, ο 47χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που το άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Το ψευδώνυμο και η σύζυγος… κόρη εφοπλιστή

Ο ψευτογιατρός εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο Νίκος Κοντός και ισχυριζόταν πως μπορούσε να γιατρέψει ανίατες ασθένειες και κυρίως τον καρκίνο.

Η έρευνα για την υπόθεση άρχισε μετά από μηνύσεις και καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι αρχές ωστόσο δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν καθώς δεν είχαν το πραγματικό του όνομα. Τελικά, άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο τελικά των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο.

Δήλωνε ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία. Για τις «υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ.

Συνεργός φέρεται να είναι η σύζυγός του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και δυο ακόμη γιατροί, για τους οποίους όμως ερευνάται ο ρόλος του καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.

Τον κατάλαβε ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο, καθώς τον πρόδωσε ότι δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν από την επέμβαση.

Έπειθε καθώς εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και πράγματι είχε σχέσεις με την εκκλησία ενώ πήγαινε συχνά Άγιο Όρος.

Η δίωξη που του ασκήθηκε είναι ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος αναμένεται εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του.

Η σύλληψη του έγινε κατόπιν εντάλματος σύλληψης και ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα.

Η υπόθεση σύμφωνα με δικαστικές πηγές κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή και για αυτό με το ζήτημα ασχολήθηκε προσωπικά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Από γιατρός έως… πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας

Η έρευνα για τον 47χρονο που εμφανιζόταν ως μεγαλογιατρός είχε ξεκινήσει πριν από 13 μήνες. Στο διάστημα αυτό αποκαλύφθηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του. Ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό – επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πως έπειθε τα θύματά του

Αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.

Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά τα έπαιρνε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να “ξεπλένει” τα λεφτά μέσω επιταγών.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις των δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, που πέθαναν, ο γιατρός «μαϊμού» είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του άλλοι τρεις Έλληνες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι του κατασχέθηκαν ακόμα

2 όπλα – αεροβόλα
2 μαχαίρια,
θρησκευτική εικόνα – πιθανή αρχαιότητα,
αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας,
χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ.,
CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

newsit

17 Ιουνίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης