Τσίπρας: Όσο καλύτερα πηγαίνουμε, τόσο χειρότερα τα παρουσιάζει η εγχώρια προπαγάνδα -Η πρώτη κατοικία προστατεύεται για οφειλές έως 200.000 ευρώ

Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού σε εκδοτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους – «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται για οφειλές έως 200.000 ευρώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός

«Η πατρίδα μας, μετά από εφτά χρόνια δύσκολα, γκρίζα, επώδυνα, μπήκε επιτέλους στην τελική ευθεία προς την απελευθέρωσή της από το ζυγό ασφυξίας και επιτροπείας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα. «Μπορούμε σήμερα να μιλάμε ότι είναι ανοιχτός ο ορίζοντας μιας άλλης εποχής», είπε ο πρωθυπουργός.

«Οσο καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα για τη χώρα, και την οικονομία, τόσο χειρότερα παρουσιάζονται από μια ασύδοτη, ασύστολη, και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένοι εκδοτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι, με συγκεκριμένα συμφέροντα, και με συγκεκριμένα ποινικά βάρη ορισμένοι από αυτούς, δίνουν τον τόνο σε μια ξέφρενη προσπάθεια κατεδάφισης,επισήμανε.
Η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως για οφειλές έως 200.000 ευρώ

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, δήλωσε πώς «με βάση το νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η α’ κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ & για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000. Καλύπτεται παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων ενώ δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών».

Διασφαλίστηκαν οι συντάξεις χηρείας, αυξάνονται τα επιδόματα

Όσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς, είπε: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς: Διασφαλίστηκαν οι συντάξεις χηρείας, Θεσμοθετείται προνόμιο υπέρ των εργατικών απαιτήσεων, οι οποίες θα ικανοποιούνται πριν από τις απαιτήσεις οποιουδήποτε άλλου πιστωτή και αυξάνονται τα οικογενειακά επιδόματα. Διευρύνονται οι εισοδηματικές κλίμακες για τα πλέον αδύναμα στρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες με 1 και 2 παιδιά, δηλαδή 682.000 οικογένειες σε σύνολο περίπου 804.000, θα λάβουν οικογενειακά επιδόματα αυξημένα από 57% έως και 110%».

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ είπε: Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ», η παραγωγική βάση της, μένει ανέπαφη, με μοναδική εξαίρεση ένα τμήμα των λιγνιτικών μονάδων, στο οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει σταδιακά να υπάρξει αποεπένδυση».

 

πρωτο θεμα

Δεκέμβριος 6, 2017
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης