Τουρκία: Ανακοίνωσε την αγορά 40 Su-35 από τη Ρωσία –Δεν φτάνουν 40 Su 35 λένε οι Ρώσοι –Θα σας διαλύσουν Έλληνες και Αιγύπτιοι

Η Άγκυρα προτίθεται να αγοράσει 40 Su-35 από τη Ρωσία, δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η σύμβαση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας συνήφθη στο πλαίσιο του φόρουμ «Στρατός-2020», ενώ πρόκειται για μια συμφωνία αξίας περίπου 3-4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Μετά την αγορά του S-400, η ​​Τουρκία θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς τους Ρώσους με τα Su-35. Και κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, θα τα αγοράσει», γράφει η εφημερίδα Svobodnaya Pressa.

Μάλιστα οι Ρώσοι τονίζουν ότι ήδη η Άγκυρα έχει επιλέξει να κινείται εκτός ΝΑΤΟ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αν επιβεβαιωθεί (σ.σ. οι Τούρκοι και οι Ρώσοι θεωρούν πως ήδη έχουν πέσει οι υπουγραφές), θα σημάνει και την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, με το βαθύ αμερικανικό κράτος να έχει ήδη αποφασίσει την επιβολή τους.

Οι Αμερικανοί είναι έξαλλοι με την πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, για τον λόγο αυτό και ο Μάικ Πομπέο ουσιαστικά ανάγκασε την Τουρκία να «μαζέψει» το Oruc Reis στην Αττάλεια.

Θυμίζεται ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, την Παρασκευή είχε συστήσει στην Τουρκία να αποσύρει από την περιοχή τα πολεμικά της σκάφη

Ρωσικές πηγές μιλώντας στην Svobodnaya Pressa, προειδοποίησαν τους Τούρκους πως με τα 40 Su 35 και τους S-400 μπορεί να κλείνουν την ψαλίδα με την Ελλάδα στον αέρα, όμως είναι αδύνατον για την Άγκυρα να κερδίσει στον αέρα τις δυνάμεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

«Οι Έλληνες έχουν 156 F-16 Fighting Falcon (Fighting Falcon), καθώς και 22 Mirage 2000. Εάν προσθέσετε άλλα 200 αιγυπτιακά F-16, τότε η ισορροπία ισχύος δεν αφήνει καμία ευκαιρία για το “τούρκικά” Su-35», λένε οι Ρώσοι.

«Φυσικά, το αποτέλεσμα των αεροπορικών μαχών επηρεάζεται όχι μόνο από τον αριθμό των αεροσκαφών, ούτε από την εκπαίδευση των πιλότων, αν και αυτοί οι παράγοντες δεν πρέπει να υποτιμηθούν», γράφει η εφημερίδα Svobodnaya Pressa, επικαλούμενη πληροφορίες από την τουρκική Milli Gazete.

www.sportime.gr

13 Σεπτεμβρίου, 2020

Leave a Reply

Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης