Τέλος το μαύρο χρήμα, έρχονται πληρωμές με κάρτα για τις επισκέψεις στους γιατρούς!

Αύξηση στις πληρωμές με κάρτες στα ιδιωτικά ιατρεία για τις επισκέψεις, αναμένεται να υπάρξει το επόμενο διάστημα, καθώς η κυβέρνηση εντάσσει τις ηλεκτρονικές αποδείξεις για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει πολλούς ασθενείς να πληρώνουν με κάρτα στα ιατρεία.

Μετά την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να τοποθετηθούν υποχρεωτικά POS σε όλα τα ιδιωτικά ιατρεία, φαίνεται ότι η νυν κυβέρνηση σκοπεύει να ανταμείψει τους ασθενείς που θα πληρώνουν με κάρτα για τις επισκέψεις σε γιατρούς. Άλλωστε για να χτίσει κανείς το αφορολόγητό του θα πρέπει να πληρώνει το 20% του εισοδήματος του με κάρτες.

Σαφάρι για το μαύρο χρήμα

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να χτυπηθεί το μαύρο χρήμα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται να δοθεί μπόνους σε όσους ασθενείς πληρώνουν με κάρτα στα ιατρεία. Ειδικότερα όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr , ένα από τα σχέδια προβλέπει να μετρούν διπλά οι αποδείξεις σε γιατρούς για το αφορολόγητο.

Αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι σε ιατρεία, σημειώνουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr, ώστε να περιορισθεί η διακίνηση του μαύρου χρήματος. Κάτι που άλλωστε είχε επιδιώξει και η προηγούμενη κυβέρνηση με αιφνιδιαστικούς ελέγχους που είχε ξεκινήσει.

Οι ίδιες πληροφορίες  αναφέρουν ότι όπως σε κάθε τέτοιο σαφάρι ελέγχων, έτσι και με τη νυν κυβέρνηση, στο στόχαστρο θα μπουν πρώτα τα μεγάλα ιατρεία με τους προβεβλημένους γιατρούς.

Εξάλλου όπως υπογραμμίζουν πληροφορίες, είναι οι ίδιοι που δηλώνουν τα λιγότερα έσοδα στην εφορία.
medispin

13 Νοεμβρίου, 2019
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης