Σύψας: Ανησυχούμε για τα νούμερα των κρουσμάτων -Γώγος: Και νέα μέτρα στο «τραπέζι» αν συνεχιστεί η χαλάρωση (video)

Την έντονη ανησυχία των επιστημών για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα περιέγραψε, μιλώντας στο Mega, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας είπε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς είχαν προταθεί να εφαρμοστούν αργότερα, αλλά η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων επιτάχυνε την εφαρμογή τους.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η πλήρης εφαρμογή των μέτρων, ενώ σχολίασε και τις εικόνες με τον συνωστισμό σε μπαρ και άλλες εκδηλώσεις.

Χαράλαμπος Γώγος

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα στην περίπτωση που δεν αποδώσουν αυτά που ελήφθησαν.

«Μπορούμε να κλείσουμε μπαρ, αλλά και άλλους χώρους, φυσικά υπάρχουν και άλλα μέτρα πιο επώδυνα που θα ληφθούν στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ» σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα των συνόρων, αλλά κυρίως στη χαλάρωση που παρατηρείται και έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά στην κοινότητα.

Το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Χαράλαμπος Γώγος.

 

1 Αυγούστου, 2020

Leave a Reply

Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης