Σύλληψη στρατιωτικών: Τι διαπίστωσε ο Έλληνας εμπειρογνώμονας για τα κινητά τους –Οι συνθήκες κράτησης τους

Στις φυλακές της Αδριανούπολης θα παραμείνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί μέχρι τις 30 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή.

– Μέχρι τις 30 Μαρτίου θα παραμείνουν κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Διπλό έλεγχο στα κινητά τους, έκανε ο Έλληνας τεχνικός εμπειρογνώμονας που βρίσκεται στην Τουρκία – Ο 29χρονος λοχίας ΕΠΟΠ, Δημήτρης Κούκλατζης, και ο 25χρονος ανθυπολοχαγός, Άγγελος Μητρετώδης, συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές Έβρου – Την ερχόμενη Τετάρτη, θα έχουν νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς τους

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, ο τεχνικός εμπειρογνώμονας που βρίσκεται στην Τουρκία αποφαίνεται με βάση τον διπλό έλεγχο που έχει διενεργήσει ότι δεν υπάρχουν ίχνη που να δημιουργούν την εικόνα της απόπειρας να «φυτευτούν» στοιχεία στα κινητά των δυο στρατιωτικών.

Επιπλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, στους γονείς των δυο στρατιωτικών επετράπη να μιλήσουν τηλεφωνικά με τα παιδιά τους χθες, Τετάρτη, δηλαδή 48ωρες μετά το δεύτερο επισκεπτήριο, που έγινε σε ελεύθερο χώρο, χωρίς το ειδικό διαχωριστικό τζάμι ασφαλείας.

Το δεύτερο επισκεπτήριο και οι συνθήκες κράτησης

Για το δεύτερο επισκεπτήριο και τις συνθήκες κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, μίλησε ο Νικόλαος Κούκλατζης, πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, στην εκπομπή «Live News».
Μάλιστα, ο κ. Κούκλατζης αποκάλυψε και τα βιβλία που πήγε στο γιο του, που ήταν: «Τα ψηλά βουνά», «Σάμαλι και κωκ» και «Φτωχούλης του Θεού».

Όπως τόνισε, οι συνθήκες κράτησής των Ελλήνων στρατιωτικών παραμένουν καλές. Δεν έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους και έχουν τη δυνατότητα να ψωνίζουν από το κυλικείο. Μεταξύ άλλων, αγόρασαν μια μπάλα για να παίζουν μεταξύ τους.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Νικόλαος Κούκλατζης στο «Live News»

newsit

15 Μαρτίου, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης