ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Κουνέλι στιφάδο, Πορτοκαλόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

1 κουνέλι

1,5 κιλό κρεμμυδια για στιφαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/3 κούπας ελαιόλαδο

2 ντομάτες

4 κ.σ.  ντοματοπελτέ

2 ποτήρια λευκό κρασί

4 φύλλα δάφνη

αλάτι, πιπέρι

1 κούπα ξύδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Απο το προηγούμενο βράδυ κόβουµε το κουνέλι σε μερίδες και το βάζουμε μέσα σε μπολ με 4 ποτήρια νερό, 1 ποτήρι κρασί και 1 κούπα ξύδι, 2 φύλλα δάφνης , αλατοπίπερο.  Το αλλο πρωινό βράζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ακαθάριστα. Τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα καθαρίζουμε. Καθαρίζουμε και το σκόρδο. Στραγγίζουμε το κουνέλι και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κουνέλι και το ροδίζουμε . Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασί. Προσθέτουμε την τομάτα και τον πελτέ . Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αφήνουμε να σιγοβράσει, σκεπασμένο, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Πορτοκαλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%

4 αυγά

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

¾ φλυτζάνι ζάχαρη

1 βανίλια

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι: 3 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 2 φλούδες πορτοκαλιού Βάζουμε τα υλικά να βράσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Το φύλλο το κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά  μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και  ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή pyrex και ψήνουμε στους 170ο λιγότερο από 1 ώρα. Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι που είναι ζεστό.

planetnews

 

Οκτώβριος 31, 2019
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης