ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

1α1ΥΛΙΚΑ:

1 χταπόδι

400γρ. μακαρονάκι κοφτό

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

ντοματοπελτές

αλάτι , πιπέρι

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό 20′.  Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια. Σε μια άλλη κατσαρόλα σωτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Ρίχνετε το χταπόδι και, μόλις ροδίσει, προσθέτετε το κρασί.  Προσθέτετε, 1 φλιτζ τσαγιού ντοματοπελτε διαλυμένο σε νερό, τη δάφνη,  το αλάτι και το πιπέρι.  Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.   Βράζετε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.  Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

 

Καλή σας όρεξη!!

7 Μαρτίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης