ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Χταπόδι κρασάτο

1α2ΥΛΙΚΑ:

1 χταπόδι κομμένο σε κομματάκια

1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1/4 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1/2 ποτήρι ντοματοπελτέ

2 φύλλα δάφνης

αλάτι , πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε πάρα πολύ καλά το χταπόδι.  Το βάζουμε στην χύτρα με 1/4 ποτηριού νερό για να μην κολλήσει και το βράζουμε για 20′.  Στη χύτρα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.  Προσθέτουμε το χταπόδι.  Σβήνουμε με το κρασί.  Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα φύλλα δάφνης,πιπέρι και λίγο νερό.  Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 15′ μέχρι να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι και να πήξει η σάλτσα του.
Καλή σας όρεξη!!

 

 

1 Μαρτίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης