ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά στη σχάρα

σουβλακιαΥΛΙΚΑ:

1 κιλό χοιρινό κρέας για σουβλάκια κομμένα σε κομμάτια

2 πιπεριές πράσινες και κόκκινες

1 κρεμμύδι ξερό

15 ντοματίνια

πάπρικα , σκόρδο τριμμένο

αλάτι , πιπέρι

ελαιόλαδο

χυμό από ενα λεμόνι

8 μεταλλικά καλαμάκια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένετε το κρέας και το πασπαλίζετε με αλάτι , πιπέρι, πάπρικα και τριμμένο σκόρδο. Πρέπει να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κρέατος.

Καθαρίστε τις πιπεριές από τα σπόρια και κόψτε τες σε τετράγωνα κομμάτια . Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε κομμάτια

Βρέξτε τα μεταλλικά καλαμάκια και ξεκινήστε να περνάτε τα υλικά. Βάλτε κρέας και λαχανικό εναλλάξ.

Τοποθετείστε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα. Αλείψτε τα σουβλάκια με ελαιόλαδο και ψήστε τα στη σχάρα προσέχοντας να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο, περιχύστε το με χυμό λεμονιού.

 

Καλή σας όρεξη!!

 

Ιούλιος 18, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης