ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Τηγανιά κοτόπουλου

Τηγανιά Κοτόπουλο με ΛαχανικάΥΛΙΚΑ:

2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια για τηγανιά και στη συνέχεια το πλένουμε και το στραγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κοτόπουλο. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Αφού βράσει το κοτόπουλο και έχει σχεδόν τελειώσει το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη . Ανακατεύουμε καλά και αφού σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το κοτόπουλο με τις πιπεριές σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες ή πουρέ.

Καλή σας όρεξη!!

 

5 Σεπτεμβρίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης