ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Σπετζοφάι (Πηλιορείτικο)

1α4ΥΛΙΚΑ:

1/2 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες

10 πράσινες πιπεριές

1/2 κιλό ντομάτες πολτοποιημένες

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι , πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χαράξτε τις πιπεριές με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.

Βάλτε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τις και φυλάξτε τις.

Καθαρίστε το τηγάνι και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι.

Βάλτε μέσα στο τηγάνι τα λουκάνικα και ψήστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βάλτε και τις πιπεριές και περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήστε να μαγειρευτεί το φαγητό μέχρι  και να πήξει η σαλτσούλα. Σερβίρετε το σπετζοφάι ζεστό.

Καλή σας όρεξη!!

 

18 Αυγούστου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης