ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα

1α1ΥΛΙΚΑ:

8 αβγά

3  πατάτες κομμένες σε κύβους

2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε κύβους

½ φλιτζ.  τσαγιού ξηρή μυζήθρα, τριμμένη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι,  πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τηγανίζετε τις πατάτες στο ελαιόλαδο. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.

Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε με ελάχιστο λάδι τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Προσθέτετε στο τηγάνι τις πατάτες και ανακατεύετε  για να ανακατευτούν.

Σε ένα μπολ, χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με το τυρί και το πιπέρι. Περιχύνετε τις πατάτες και τα λουκάνικα στο τηγάνι και ψήνετε την ομελέτα, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, και τη βγάζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!!

 

2 Μαρτίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης