ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Μπακαλιάρος γιαχνί με πατάτες

1τΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μπακαλιάρο
1 κιλό πατάτες
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 ώριμες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από το δέρμα αφού τον κόψουμε σε κανονικές μερίδες. Τον βάζουμε από το βράδυ να μουσκέψει σε μπόλικο νερό, που αλλάζουμε 2-3 φορές. Του αφαιρούμε τα κόκκαλα, τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα  το λάδι και τα κρεμμύδια να σοταριστούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε στη σάλτσα να βράσουν για περίπου 20-25 λεπτά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου επάνω στις πατάτες, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά και να μείνει σχεδόν μόνο με το λάδι του.

 

Καλή σας όρεξη!!

 

Ιούνιος 10, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης