ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Μοσχαράκι με πατάτες και καρότα

1sΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια

1/2 φλιτζ. ελαιολαδο

3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι , πιπέρι , ρίγανη

4 πατάτες

2 καρότα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και  πασπαλίζετε με τη ρίγανη και προσθέτετε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.

Ετοιμάζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα κόβετε σε κομμάτια, τα βάζετε σε λεκανίτσα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

 

Καλή σας όρεξη!!

 

 

 

 

Ιούλιος 11, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης